≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tinejdžerka poginula u udesu sa autom koji je vozio Ivan: Dva meseca kasnije njena majka dobila pismo od njega

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Devojka se zakucala prednjim delom motora u automobil i od siline udarca je udarila u krov vozila a zatim pala na šoferšajbnu i završila na ulici

  • 0
Hrvatska Hitna pomoć Foto: Shutterstock

Devojčica (16) iz Podgore poginula je 14. avgusta u 23.35 časova u Tučepima,u Hrvatskoj, nakon stravičnog sudara njenog motora sa automobilom marke golf kojim je upravljao Ivan. M. (31).

Muškarac, koji je upravljao automobilom, bio je trezan, ali neoprezan i nije postupio u skladu sa saobraćajnim pravilima. On je lakomisleno skrenuo ulevo bez da je pogledao da li to može da obavi na siguran način i tim potezom presekao put motoru jamaha kojim je upravljala tinejdžerka. Iako je njena putanja bila isečena, devojka je, prema istrazi, preticala preko pune linije, tako da i ona nije bila savestan vozač.

Devojka se zakucala prednjim delom motora u automobil i od siline udarca je udarila u krov vozila a zatim pala na šoferšajbnu i završila na ulici.

Na mesto događaja je ubrzo stigla Hitna pomoć, ali su povrede bile jako teške i nesrećna devojka je kasnije preminula.

Ivan M. optužen je za izazivanje saobraćajne nesreće i zbog toga će mu se suditi, a u tužilaštvu je ispričao da se kobne večeri vraćao sa suprugom prema Tučepima sa večere gde nisu konzumirali alkohol.

"Dolaskom do skretanja za Dračevice usporio sam i dao levi migavac. Pogledao sam u retrovizor i nije bilo nikoga na vidiku. Niko mi nije dolazio iz suprotnog smera. Polako sam skrenuo i odjednom mi se u moja vrata zabio velikom brzinom motor. I nisam stigao da reagujem. Na kraju sam se našao s majkom oštećene i pričali smo o preminuloj devojci i cijeloj toj situaciji zbog koje mi je jako žao. Majka je rekla da me neće tužiti, a ja sam na kraju izrazio želju da razgovaram sa porodicom ako budu hteli - opisao je osumnjičeni vozač Ivan M.

Majka preminule devojke u svoj svojoj boli i tuzi pokazala je da ima najveće srce na ovom svetu. Dva meseca nakon tragedije, na kućnu adresu stiglo joj je pismo saučešća potpisano sa "Porodica M.".

"Ne znam je li to poslao okrivljeni Ivan ili u njegovo ime cela porodica. Na rođendan moje ćerke, 8. decembra 2022. godine sam kontaktirala Ivana i izrazila želju da se nađemo. On je to prihvatio i našli smo se 31. decembra u Zagrebu. Ja sam jedina iz svoje porodice smogla snage da se nađem sa njim. Izrazio je saučešće. Iskreno, nisam zainteresovana da ga tužim jer mu ne želim zlo. Takođe, ne želim da postavljam nikakav zahtev za naknadu štete jer meni moje dete ništa vratiti neće", rekla je vrlo emotivno majka preminule maloletnice.

U navedenom slučaju sprovedeno je saobraćajno-tehničko veštačenje i utvrđeno je kako je pred sam sudar automobil vozio brzinom od 10 do 15 km/h, a motocikl 55 km/h pa je veštak zaključio da je "vozač golfa mogao da vidi nailazeći motocikl koji pretiče po levoj saobraćajnoj traci ako koristi uređaje i opremu na vozilu ili mrtvi ugao".

Ujedno je veštačenje pokazalo i da je maloletnica na motociklu započela preticanje pre nego što je golf krenuo sa skretanjem, piše Jutranji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA