≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Plenković potvrdio: Evo kada će biti raspušten hrvatski Sabor i kada Milanović mora da raspiše nove izbore

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Odluku o raspisivanju izbora donosi predsednik Republike, a od dana stupanja na snagu odluke do dana izbora mora proteći najmanje 30, a najviše 60 dana

  • 0
VUKOVAR PORFIRIJE PLENKOVIC Foto: Tanjug/HINA/Lana Slivar Dominić

"Jutros smo imali sastanak parlamentarne većine te smo postigli saglasnost da se, s obzirom na dinamiku tačaka o kojima će Sabor raspravljati do 14. marta, dan raspuštanja saziva dogodi upravo u četvrtak, 14. marta", rekao je hrvatski premijer Andrej Plenković.

"Ranijim održavanjem izbora u odnosu na 5. jul 2020. godine omogućićemo mirno leto i vreme za formiranje nove parlamentarne većine i nove Vlade. Predsednik Sabora danas će uputiti zastupnicima predlog rasporeda rasprava i dnevnog reda za iduću sedmicu. Odluka Sabora stupiće na dan donošenja. Skladno tome, teku rokovi za raspisivanje izbora, a to donosi, skladno Ustavu, predsednik Republike", dodao je Plenković.

Odluku o raspisivanju izbora donosi predsednik Republike, a od dana stupanja na snagu odluke do dana izbora mora proteći najmanje 30, a najviše 60 dana. Dakle, predsednik ima na raspolaganju pet nedelja u aprilu i u maju i to 14. april, 21. april, 28. april, 5. maj i 12. maj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA