≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Monstrum iz Dalmacije više od 100 puta silovao devojčicu s invaliditetom: Dobio šokantno malu kaznu

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pedofil (57) je bio je prijatelj roditelja curice koja je u doba kada su dela počinjena imala tek nešto više od 11 godina

  • 2
Dete invalidska kolica Foto: Shutterstock

U Splitu je na jedinstvenu kaznu od šest godina zatvora nepravosnažno osuđen 57-godišnji penzioner, i to za 131 krivično delo polnog zlostavljanja i iskorištavanja teško bolesne devojčice s visokim stepenom invaliditeta, javlja Dalmatinski portal.

Najpre su mu kazne pojedinačno utvrđene. Za svako od 29 teških krivičnih dela polnog zlostavljanja i iskorištavanja deteta dobio je po tri godine zatvora, za jedno krivično delo koje je ostalo u pokušaju tri godine, za isto krivično delo u vezi s iskorištavanjem dece za pornografiju pet godina, te za svako od 100 krivičnih dela polne zloupotrebe deteta mlađeg od 15 godina po godinu zatvora.

Kada se sve sabere, osuđen je pojedinačno na 195 godina zatvora!

Suđenje je bilo zatvoreno za javnost pa se nisu mogli saznati detalji s obrazloženja presude, odnosno odluci o sankciji za jedinstvenu kaznu koja je blizu zakonskog minimuma.

Ne može biti, naime, manja od najveće izrečene od pet godina, a niti jednaka zbiru pojedinačno izrečenih kazni.

U svakom slučaju, izvesna je žalba Državnog tužilaštva.

Okrivljeni je bio prijatelj roditelja žrtve koja je u doba kada su dela počinjena imala tek nešto više od 11 godina. Skidao je s devojčice odeću, zahtevao je i od nje da to čini, nasrtao je i polno je iskorištavao, premda ga je devojčica odgurivala zbog bola. U nedelu ga je uhvatila majka žrtve, dok je svoje zločine snimao mobilnim telefonom. Otkrilo se da je dve godine polno zlostavljao devojčicu.

Od hapšenja se nalazi u pritvoru. Tamo će i ostati s obzirom na to da je osuđen na strožu kaznu od pet godina zatvora.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Viki

    8. mart 2024 | 21:39

    Kako su roditelji ostavljali dete samo s njim toliko puta, ne razumem.

  • Brk

    9. mart 2024 | 08:21

    U rvata silovanje i nije neki zločin,dokazali su to nebrojeno puta i dobro da su mu u opste sudili jrr da je dete bilo srpsko isudili bi samo roditelje za zanemarivanje...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA