≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zadar pod vodom nakon nevremena: Poplavljene kuće, garaže i podrumi, ostrva odsečena od sveta

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na zadarskom području palo je kiše kao u pola Hrvatske, a juče iza 14 sati zabeležen je najjači udar juga - 25.5 metara u sekundi

  • 0

Na Zadarskom području od nedelje uveče do ponedjeljka ujutro pale su velike količine kiše, 164 litre po kvadratnom metru i poplavljeni su gotovo svi delovi Zadra, a olujni jugo odsekao je od kopna većinu ostrva, potvrdio je Hini voditelj Meteorološke stanice u Zadru Anđelko Vidović.

"Nevreme, praćeno jakom grmljavinom, počelo je u nedelju oko 20 sati i trajalo do ponedeljka rano ujutro. Na zadarskom području palo je kiše kao u pola Hrvatske, a juče iza 14 sati zabeležen je najjači udar juga - 25.5 metara u sekundi, što odgovara brzini od oko 98 kilometara na sat", dodao je Vidović.

Poplavljeni su gotovo svi delovi Zadra, najviše zapadni deo grada, a vatrogasci su imali 21 intervenciju tokom noći i 12 u jutarnjim satima.

"Najviše je bilo ispumpavanja podruma, garaža i prizemnih stambenih prostora, automobili su ostali u vodi, a intervencije smo imali u Zadru, u Kožinu, Diklu i Petrčanima, na Ugljanu, u Ninu i Ražancu", rekao je županijski vatrogasni zapovednik Matej Rudić.

Kako navode lokalni mediji, u prekidu je trajektna linija Biograd - Tkon na Pašmanu, a putnici i vozila preusmeravaju se na liniju Zadar (Gaženica) - Preko na ostrvu Ugljanu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA