Vreme čitanja: oko 1 min.

Reka Una izlila se u Kostojanici: Pod vodom vikendice i poljoprivredno zemljište

I. N.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Reka Una se izlila na poljoprivredne površine

  • 0
Hrvatska Zagreb poplave Sava izlivanje Foto: Tanjug/Hina/Zvonimir Kuhtić

Reka Una u Kostajnici izlila se na poljoprivredne površine i poplavila nekoliko vikend kuća u nebranjenom delu, a vodostaj jutros u sedam sati bio je 376 centimetara, što je za dva metra više u odnosu na merenja od prethodnog dana u isto vreme.

Voda raste pet do osam centimetara na sat, što je za 10 centimetara više u odnosu na jučerašnja merenja. Stambeni objekti u Kostajnici za sada nisu ugroženi, a očekuje se i stagnacija rasta vodostaja.

Nivo Une u Novom Gradu je 420 centimetara, a nivo Sane 450 centimetara, što je 30 centimetara ispod kote na kojoj se proglašavaju mere redovne odbrane od poplava.

Nema ugroženih stambenih objekata niti zaplavljenih saobraćajnica. Voda se povukla sa zaplavljenih ulica u selu Svodna.

Nivo Sane u Prijedoru je 404 centimetra, što je za 15 centimetara ispod kote redovne odbrane od poplava. Rijeke Gomjenica i Miloševica su u koritu i nema opasnosti od njihovog izlivanja. Očekuje se stabilizacija situacije.

Zbog obilnih padavina vodostaj Sane juče je rastao čak 20 centimetara na sat što je retko beleženo prethodnih godina, prenela je RTRS.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA