≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Policija od ponoći bez direktora: Još nije izabran naslednik Zorana Brđanina

T. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo je treći put da Vlada razrešava Brđanina, a prethodno ga je sud dva puta vratio na tu funkciju

  • 0

Uprava policije je od ponoći bez direktora policije jer je Zoranu Brđaninu istekao mandat odlukom Vlade od 3. marta.

Na maratonskoj sednici Vlade Crne Gore, koja je počela juče, još nije izabran njegov naslednik, pa nema nikoga kome rukovodioci pojedinih sektora odgovaraju.

Kako prenose Vijesti, još nema dogovora između ministara iz reda Pokreta Evropa sad (PES) i Demokrata o privremenom šefu policije, a postoji mogućnost da vlada odluku stavi van snage ili produži rok do kojeg će Brđanin obavljati tu dužnost.

Vlada je pre poslednjeg prekida sednice u utorak donela zaključak kojim se od ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića traži da dostavi informaciju sa biografijama svih prijavljenih na javni poziv za v.d. direktora Uprave policije, kao i ocenu da li ispunjavaju uslove za tu poziciju.

Šaranović je ranije uputio pismo premijeru Milojku Spajiću, kojim ga ''upozorava na posledice'' ukoliko se ne izabere kandidat Lazar Šćepanović kojeg je predložio za vršioca dužnosti, ali sa njegovim izborom nisu saglasni ministri PES-a.

RTCG je ranije preneo da su se pred sednicu Vlade sastali premijer Milojko Spajić, potpredsednik Vlade Aleksa Bečić i predsednik Skupštine Andrija Mandić kako bi se dogovorili o izboru v.d. direktora, ali nisu došli do rešenja, pošto nisu hteli da odstupe od svojih predloga.

Direktor Uprave policije Crne Gore Zoran Brđanin smenjen je u nedelju uveče na elektronskoj sednici Vlade.

Ovo je treći put da Vlada razrešava Brđanina, a prethodno ga je sud dva puta vratio na tu funkciju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA