Vreme čitanja: oko 1 min.

Milanović: Nakon izborne pobede odstupiću sa funkcije predsednika Hrvatske

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Milanović: Nakon izborne pobede odstupiću sa funkcije predsednika HR

  • 1
Zoran Milanović Foto: Tanjug/Hina

Hrvatski predsednik Zoran Milanović obratio se građanima na društvenoj mreži Fejsbuk i poručio da će nakon izborne pobede, u koju je, kaže, uveren na parlamentarnim izborima odstupiti sa dužnosti predsednika Republike.

Građanima i građankama je poručio da je odlučio da se kandiduje kao nezavisni i nestranački kandidat na listi SDP na izborima za hrvatski parlament, koji će biti održani u sredu, 17. aprila.

"Nakon izborne pobede u koju sam siguran, odstupiću sa dužnosti Predsednika Republike i uz podršku nove većine u Hrvatskom saboru preuzeti odgovornost za vođenje Vlade Republike Hrvatske. Do preuzimanja nove dužnosti, nastavljam da obnašam svoju dužnost predsednika Republike Hrvatske u skladu sa svojim ustavnim obvezama i dužnostima”.

Na konferenciji za novinare SDP ranije danas, na kojoj se Milanović pojavio nenajavljeno, saopšteno je da će on biti nosilac liste u Prvoj izbornoj jedinici i kandidat za premijera.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki

    15. mart 2024 | 19:26

    Predsednik države u hrvatskoj se ne pita ništa, zato on hoće da bude predsednik vlade.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA