≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kiša zahvatila region: Ove predele posle podne očekuje i sneg sa grmljavinom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kada je reč o Srbiji, kiša i pljuskovi zahvatili su Vojvodinu

  • 1
Pljusak snega sa grmljavinom Foto-kolaž: Tanjug/Nenad Mihajlović, Pixabay

Jače naoblačenje koje je u ovom času zahvatilo severnu Hercegovinu i severozapadne predele Crne Gore, u nastavku poslepodneva proširiće se i na ostale predele Crne Gore, tako da će u svim predelima biti oblačno sa kišom, a biće i pljuskova sa grmljavinom.

U ovom času pljuskova sa grmljavinom već ima na severozapadu Crne Gore i to u pograničnom delu sa BiH, kao na širem području Plužana.

U planinskim predelima iznad 2000 metara nadmorske visine sneg će biti praćen i grmljavinom, a sneg će biti pljuskovitog karaktera.

Trenutno već grmi na severozapadu Crne Gore i u pograničnom delu sa Hercegovinom, uz kišu u nižim i snegom u višim planinskim predelima.

Više padavina danas se očekuje u severnim i centralnim predelima Crne Gore i Hercegovine, dok će na crnogorskom primorju biti uglavnom suvo, uz kišu uglavnom u zaleđu, a kasnije i na samom primorju.

Trenutne temperature kreću se od 10°C na Žabljaku do 17°C u Podgorici i do 18°C na primorju.

Nulta izoterma nalaziće se posle podne iznad 2100-2200 metara nadmorske visine.

Inače, iako se očekuju padavine, one neće biti obilne i očekuju se u umerenim količinama.

Kada je reč o Srbiji, kiša i pljuskovi zahvatili su Vojvodinu, a padavine će kasnije posle podne, tokom večeri i noći zahvatiti i ostale predele Srbije.

Nedelja i ponedeljak doneće Crnoj Gori i BiH promenljivo oblačno vreme, a novo prolazno naoblačenje sa kišom u nizim i snegom u višim planinskim predelima očekuje se u utorak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA