Vreme čitanja: oko 1 min.

Određen pritvor maloletniku koji je nacrtao plan napada na školu u Trebinju

I. N.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Osumnjičeni je plan otkrio na TikToku

  • 1

Okružni sud u Banjaluci odredio je jednomesečni pritvor R.T. (17) iz Bileće, osumnjičenom za planiranje napada na Centar srednjih škola u Trebinju, javlja ATV.

Pritvor je određen nakon što je sudija za prethodni postupak uvažio predlog Republičkog javnog tužilaštva i maloletnik je sproveden u KPZ Banjaluka. Njemu se na teret stavlja pokušaj terorizma.

Podsetimo, maloletnik je u lajv četu na društvenoj mreži ”TikTok” prikazivao skicu i plan napada na školu u Trebinju. Na skici je popisao mrtve i ranjene, kao i satnicu kada će započeti napad, navodeći da će sve okončati saomoubistvom.

Na skici su označeni ulazi u školu, dvorište, hodnik, stepenište, te popisan broj mrtvih po različitim prostorijama. Upisao je i ukupna kalkulacija u kojoj se navodi 12 mrtvih i 23 ranjena. Maloletnik je na snimku prikazao i pištolj, za koji se ispostavilo da je plastični.

Spornom četu prisustvovalo je više osoba, a jedan zabrinuti korisnik ”TikToka” je sve prijavio policiji, navodeći da ga sve podseća na masakr koji se odigrao u školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu.

Na noge su odmah podignute sve raspoložive snage policija, a pomoću IP adresa osumnjičeni je lociran i uhapšen.

Ispostavilo se da se radi o maloletniku koji je tvrdio da nije imao stvarnu nameru da napadne školu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BN 1

    16. mart 2024 | 13:43

    Mesto mu je u zatvoru,kada nije umeo da živi životom ovozemaljaca jer mu se nešto u glavi poremetilo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA