Vreme čitanja: oko 1 min.

Milanović neće da podnese ostavku na mesto predsednika: Otkrio svoje sledeće poteze

I. N.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Milanović se oglasio na Fejsbuku i napisao da su Andrej Plenković i "njegovi HDZ-ovci svesni od juče da gube izbore za Hrvatski sabor"

  • 1
Zoran Milanović Foto: Tanjug/Hina

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović koji je najavio da će biti nosilac SDP-ove liste u Prvoj izbornoj jedinici i kandidat za premijera, naveo je danas da neće podnositi ostavku na predsedničku funkciju.

Milanović se oglasio na Fejsbuku i napisao da su Andrej Plenković i "njegovi HDZ-ovci svesni od juče da gube izbore za Hrvatski sabor".

"I zato su odmah, u strahu od poraza, krenuli da osporavaju ustavnost mog učestvovanja na parlamentarnim izborima. Ali, šta god oni govorili i kakvu god odluku HDZ-ove ustavne sudije donele, možete biti mirni. Na ovim ću izborima učestvovati kao kandidat za premijera i pobediti. Ako ustavne sudije izvrše nalog kukavice Plenkovića, kao što su poslušno izvršavali sve njegove naloge proteklih godina, pa me spreče da budem kandidat na listi u prvoj izbornoj jedinici u kojoj se i on takmiči, lista naše koalicije će svejedno pobediti. Isto tako, ne brinite, neću dati ostavku na dužnost predsednika Republike jer neću prepustiti svu vlast u Hrvatskoj u ruke Plenkoviću i HDZ-u", naveo je Milanović.

On je podsetio da će, ako odstupi s dužnosti predsednika Republike pre izbora i pre izbora novog predsednika Hrvatskog sabora, dužnost predsednika Republike preuzeo bi privremeno HDZ-ovac Gordan Jandroković.

"Dakle, Plenković i Jandroković bi u tom slučaju upravljali državom, preuzeli bi apsolutnu vlast u Hrvatskoj. To je ono što zapravo i žele, da ovladaju i porobe sve institucije hrvatske države. Siguran sam da im hrvatski ljudi to neće dopustiti", naveo je Milanović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA