≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Drama u Zagrebu: Učenik napravio listu za odstrel školskih drugova

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Učenik osnovne škole u Zagrebu imao spisak za odstrel i fotografiju oružja

  • 0
škola pištolj, pucnjava, oružje Foto: Shutterstock

Šokantan slučaj dogodio se u jednoj zagrebačkoj osnovnoj školi, javlja net.hr.

Ministarstvo Nauke i obrazovanja obavešteno je o slučaju učenika koji je sastavio spisak učenika za odstrel, a pretnju je potkrepio fotografijom s oružjem.

Zabrinuti roditelji su pozvali policiju koja je došla u školu i sastavila izveštaj, a o svemu je obaveštena i prosvetna inspekcija koja je obavila nadzor. Roditelji smatraju da direktor nije pravovremeno reagovao, a večeras će o svemu biti reči i na sednici Veća roditelja.

"Da stvar bude još gora - prvi spisak je zgužvao, napravio je i novi na kojem je bilo ime razredne. Roditelji su u strahu, deca - šta ako taj dečak izađe napolje, dođe u školu, ne dobijaju nikakav odgovor", rekla je majka jednog učenika.

Viša savetnica za socijalne pedagoge i preventivne programe na nacionalnom nivou Alma Rovis Brandić, iz Agencije za nauku i obrazovanje, rekla je:

"Dolazimo i u stručno pedagoški nadzor škole gde se traže propusti i izriču mere. Sarađujemo ozbiljno s ministarstvom i prosvetnom inspekcijom. Naglasila bi značaj prevencije - a prevencija je delovanje pre nego se rizik ostvari i u tom području najčešće pronađemo propuste".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA