Vreme čitanja: oko 1 min.

Predsednik Opštine Nikšić odgovorio na reakcije zbog krivičnih prijava

A. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kovačević je podneo krivične prijave protiv poslanika DPS-a Aleksandre Vuković-Kuč i Sonje Milatović i urednika podgoričke „Pobjede“ Draška Đuranovića

  • 0
Marko Kovačević Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Opštine Nikšić Marko Kovačević saopštio je da reakcije političara, novinara i predstavnika NVO na prijave koje je protiv njih podneo policiji, pokazuju opravdanu sumnju da su oni inspiratori pretnji koje dobijaju njegova porodica i on.

Reakcije iz opozocionih DPS i SD usledile su nakon što je Kovačević podneo krivične prijave protiv poslanika DPS-a Aleksandre Vuković-Kuč i Sonje Milatović i urednika podgoričke „Pobjede“ Draška Đuranovića.

"Svojim reakcijama na moje građansko pravo da procesuiram pretnje po moju bezbednost i bezbednost moje porodice većina onih koji treba da budu saslušani tim povodom dokazali su opravdanost sumnji da su oni inspiratori pretnji koje dobijamo ja i moja porodica", saopštio je Kovačević.

Prema njegovim rečima, rečnik koji se koristi, lične uvrede, uvrede na nacionalnoj i verskoj osnovi, šifrovane poruke, pisanje njegovog prezimena u saopštenjima malim početnim slovom, koje, kako kaže, šalju jedni drugima u javnost i druge njihove reakcije predstavljaju eksplicitan dokaz da oni zaista jesu inspiratori pretnji koje ugrožavaju njegovu i bezbednost njegove porodice.

"Tim svojim reakcijama oni samo olakšavaju posao nadležnim organima za koje se nadam da će sve odgovorne, nalogodavce i počinioce, pronaći i adekvatno procesuirati“, zaključio je Kovačević.

Podgoričke Vijesti pišu da je Kovačević prijavio 12 političara i novinara i NVO aktivistu da su prouzrokovali pretnje kojima se ugrožava bezbednost njega i njegove porodice, zato što im, kako navode, "nije po volji njegovo „političko opredeljenje, kao i zato što je Srbin i pravoslavac".

Saradnik na programima u Centru za građansko obrazovanje Damir Suljević, protiv kojeg je Kovačević podneo krivičnu prijavu, za podgoričku Pobjedu kaže da predsednik Opštine Nikšić, kako kaže, "neutemeljno i krajnje neprimereno" uvek, kada mu se ukaže na njegovo neprimereno ponašanje, igra na to "da njega neko targetira zbog njegove etničke pripadnosti i prezimena".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA