≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Horor u Podravini: Zatvorio čoveka, pa ga tukao i terao da pije, ovaj mu u strahu dao imovinu vrednu 120.000 €

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oštećeni je u strahu za život potpisao i overio ugovor o doživotnom izdržavanju kojim okrivljenom, nakon svoje smrti, daje u vlasništvo sve svoje nekretnine, pokretnine, novac i potraživanja

  • 0
Tinejdžer, maloletnik pije alkohol, alkoholizam među decom, omladinom, pijan, pijanstvo Foto-ilustracija: Shutterstock

Muškarca od 49 godina s ludbreškog područja zatočio je njegov tri godine mlađi "nesuđeni" zakupac, te uz pretnje od njega pokušao da ukrade sve što poseduje. Osim što ga je držao zatočenog, 46-godišnjak ga je i opijao, piše ePodravina.

Portal u tužilaštvu saznaje da okrivljenog 46-godišnjaka terete da je krivična dela počinio od 7. do 22. oktobra 2023. u mestu kraj Ludbrega. Čovek mu je na silu prepisao svu imovinu.

"Nakon što je s 49-godišnjakom dogovorio da će iznajmiti deo njegove kuće za stanovanje, tražio je od njega da pristane na sklapanje ugovora o doživotnom izdržavanju u njegovu korist. Od vlasnika je tražio da sve svoje nekretnine, pokretnine i novac s računa prenese na njega", navelo je tužilaštvo.

"Vlasnik je to odbio, a okrivljeni mu je uputio ozbiljne pretnje i bio fizički nasilan prema njemu. Istukao ga je i slomio mu dva rebra, uz to ga prisiljavao da pije veće količine alkoholnih pića", rekli su tužioci.

Oštećeni je u strahu za život potpisao i overio ugovor o doživotnom izdržavanju kojim okrivljenom, nakon svoje smrti, daje u vlasništvo sve svoje nekretnine, pokretnine, novac i potraživanja, piše ePodravina.

"Ukupna vrednost bila je najmanje 120.000 evra. Okrivljeni se tereti da mu je potom uzeo novčanik, bankovne kartice, ličnu kartu i mobilni telefon, kao i da ga je držao više dana zaključanog u hotelskim sobama u Stubičkim Toplicama i Svetom Križu Začretje, te ga prisiljavao na ispijanje alkoholnih pića", navodi tužilaštvo.

Okrivljeni se nalazi u istražnom zatvoru. Veće varaždinskog Opštinskog suda prihvatilo je predlog državnog tužioca i produžilo je istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnih dela.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA