≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Potraga za srpskim mladićem u Crnoj Gori: Sumnja se da je deo bande, planirao likvidacije?

I. N.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U ranim jutarnjim časovima izvršeni su pretresi na više lokacija na teritoriji Podgorice, Cetinja i Budve

  • 0
Policijska blokada na izlasku iz Podgorice Foto: Nikola Tomić

Crnogorska policija traga za mladićem iz Srbije, zbog sumnje da je deo organizovane kriminalne grupe, koja je imala za cilj izvršenje više teških krivičnih dela protiv života i tela.

U akciji crnogorske policije jutros su uhapšene dve osobe, a za tri se traga zbog sumnje da su formirali, odnosno postali članovi organizovane te kriminalne grupe tokom 2020. godine.

U ranim jutarnjim časovima izvršeni su pretresi na više lokacija na teritoriji Podgorice, Cetinja i Budve.

Kako se navodi, postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni V.B. (40) iz Podgorice, Ž.R. (32) M.M. (34) sa Cetinja, R.V. (38) iz Budve, S.V. (32) iz Republike Srbije, kako je krivičnom prijavom predstavljeno izvršili krivično delo iz člana 401a stvaranje kriminalne organizacije, odnosno postali članovi jedne organizovane kriminalne grupe tokom 2020. godine, koja je imala za cilj izvršenje više teških krivičnih dela protiv života i tela.

"Osumnjičeni V.B. lišen je slobode tokom akcije na teritoriji Podgorice, dok je R.V. lišen slobode na teritoriji Budve, dok će u odnosu na preostala lica biti preduzete potražne mere i radnje u cilju lociranja i lišenja slobode. Osumnjičena lica će uz krivičnu prijavu u zakonskom roku biti sprovedena na dalju nadležnost specijalnom državnom tužiocu u Podgorici", navodi se u saopštenju.

Kažu da je osumnjičeni S.V. je krajem 2020. godine lišen slobode u Podgorici i procesuiran, kada je kod istog pronađen pištolj, u odnosu na koga su preduzete policijsko-tužilačke mere i radnje i osujećenje njegove namere u izvršenju teškog krivičnog dela, u odnosu na jednog člana suprotstavljene organizovane kriminalne grupe.

S.V. je, nakon što je izdržao kaznu zatvora tokom 2021. godine, napustio teritoriju Crne Gore.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA