Vreme čitanja: oko 1 min.

Do Kvon saslušan u Podgorici nakon što je u zatvoru dobio pretnje u pismu

T. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Južna Koreja Do Kvona traži zbog više krivičnih dela, dok je odbijeno izručenje okrivljenog u skraćenom postupku po molbi SAD

  • 0
Do Kvon Crna Gora hapšenje Foto: Tanjug/AP

Južnokorejski državljanin Do Kvon saslušan je danas u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici nakon što je u zatvoru u Bijelom Polju dobio pretnje u pismu i rekao je tužiocima da se ne plaši.

Do Kvon je nakon saslušanja vraćen u zatvor, objavile su podgoričke "Vijesti".

Južnokorejski državljanin je oko 17 sati doveden u zgradu tužilaštva, gde se izjašnjavao povodom pretećeg pisma koje mu je stiglo na adresu bijelopoljskog zatvora.

"Vijesti" pišu da je tužiocima rekao da se ne plaši onoga što mu se poručuje u pismu.

Vrhovno državno tužilaštvo saopštilo je da je podiglo pred Vrhovnim sudom zahtev za zaštitu zakonitosti nakon odluke Apelacionog suda o potvrđivanju rešenja Višeg suda u Podgorici kojim se dozvoljava izručenje u skraćenom postupku Do Kvona, a na osnovu zahteva Južne Koreje, a odbija izručenje na osnovu zahteva SAD.

Viši sud je odluku o izručenju Do Kvona Južnoj Koreji doneo 6. marta.

Južna Koreja Do Kvona traži zbog više krivičnih dela, dok je odbijeno izručenje okrivljenog u skraćenom postupku po molbi SAD.

Odlučujući o žalbi branilaca okrivljenog, Veće Apelacionog suda je ocenilo da je prvostepeni sud pravilno utvrdio da je zamolnica Republike Južne Koreje po redosledu prispeća stigla pre zamolnice SAD, pa je pravilnom ocenom ovog i drugih kriterijuma, koji se primenjuju u slučaju kada izručenje istog lica traži više država, doneo odluku kojom je dozvolio izručenje okrivljenog Do Kvona Južnoj Koreji.

Do Kvon i njegov poslovni partner uhapšeni su 23. marta prošle godine na podgoričkom aerodromu, kada su prilikom pasoške kontrole, na letu za Dubai, upotrebili falsifikovane pasoše Kostarike.

(Kraj) vn/sn

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA