Vreme čitanja: oko 2 min.

Komšinica deci uzela loptu i pravila haos, reagovala policija: Zbog svega što je uradila kažnjena je na sudu

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Maja se branila kako više nije mogla da trpi da deca bacaju loptu koja pada na njeno parkirano i komšijska vozila

  • 1
Deca igraju fudbal na ulici Foto: Gari Wyn Williams / Alamy / Alamy / Profimedia

Zagrebačka policija intervenisala je jer je komšinica deci uzela loptu koja je pala u njeno dvorište. Zbog toga je osuđena, javlja Danica.hr.

Prema presudi, sve se dogodilo u martu oko 18 sati u Zdenačkoj ulici u Zagrebu.

Maja (45) je "iz dvorišta narušavala javni red i mir na način da je vikala na decu staru 11 i 12 godina koje su se na ulici ispred njene kuće igrale odbojkaškom loptom".

"Lopta je usled dečje igre odletela u dvorište kuće gde stanuje okrivljena, usled čega je ista vičući na sav glas vređala decu rečima: Imaš glavu kao bundevu, vi ste nevaspitana deca, debili jedni!"

Loptom u automobili

Potom je njihovu odbojkašku loptu zadržala kod sebe i istu vratila tek u prisustvu pripadnika policije, dakle, takvim svojim ponašanjem na javnom mestu, ulici, remetila je javni red i mir građana", zaključila je sudija.

Maja se branila kako više nije mogla da trpi da deca bacaju loptu koja pada na njeno parkirano i komšijska vozila.

"Lopta je sigurno jedno 30 puta udarila u parkirana vozila, i to ne samo moje, već i od komšija, nakon čega sam izašla u dvorište te malo jačim glasom, ali nisam vikala, rekla deci da se idu igrati na igralište, da je toga dosta."

"Uzela sam im odbojkašku loptu i zadržala je, te otišla od kuće. Nakon nekog vremena, vraćala sam se kući te sam videla policajca i rekla da obavezno uzme i moju izjavu. Policajac je tražio da vratim loptu, pa sam tu loptu dala njemu", ispričala je Maja.

Novčana kazna

Ali, deca su svedočila da je vikala na njih i vređala ih, što je sudija na koncu prihvatila kao verodostojno. Sudija je naglasila i da deca imaju pravo da se igraju na ulici, a dvorište treba ograditi da lopta ne pada po automobilima ili da se na vozila stavi cerada.

"Nesporno je da su se deca igrala na ulici, što nije zabranjeno jer je ulica javno mesto i nije njihova obaveza da se igraju isključivo na igralištu. A ako su i nevaspitana, nije stvar okrivljene da im to viče, nego problem treba rešiti s roditeljima", zaključila je sudija.

Maja je proglašena krivom i osuđena na novčanu kaznu od 80 evra. Mora platiti i 40 evra prekršajnih troškova. Presuda je nepravosnažna.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivana

    22. mart 2024 | 04:46

    Ta deca, kad odrastu i ostare biće im jasno. Udaranje loptom ispred kuće, prozora i sl je ravno psihičkom mućenju. Pitajte starije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA