≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vaspitačica terala dete da rukama vadi hleb iz WC-a: Incident u vrtiću u Hrvatskoj

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Za incident se saznalo nakon što se na Facebook stranici "Mamin blog" pojavilo pismo vaspitačice (navodno upućeno roditeljima deteta) u kojem je opisala incident

  • 4

"Iskreno nam je žao zbog svega", odgovorila je portalu 24sata.hr uprava dečjeg vrtića iz Zaprešića nakon što je u javnost procurilo da je njihova vaspitačica terala dete da rukama vadi hleb iz WC šolje.

Za incident se saznalo nakon što se na Facebook stranici "Mamin blog" pojavilo pismo vaspitačice (navodno upućeno roditeljima deteta) u kojem je opisala incident.

Navela je da je dete prekršilo pravila o ručku:

"Unutar grupe pravilo je da si sami stavljaju jelo te, koliko stave, toliko pojedu. Kad pojedu i hleb, ako žele, dođu po još i takođe je dogovor o uzimanju hleba - ako ne želiš, slobodno izrazi svoje mišljenje i ne moraš ga uzeti."

Dalje je navela da je dete tražilo drugo jelo nakon što nije pojelo hleb i dobilo ga je jer ga nisu proveravali, verujući da se drži dogovora.

"Uz dogovor koji imamo u grupi da se jelo pojede do kraja i hleb se ne uzima ako ne želiš, potakli smo ga pojede ostatak", stoji u navedenom pismu.

Takođe se navodi da je dete bacilo hleb u WC, a deo hrane naguralo u džepove. Dete je na kraju izvadilo hleb iz WC šolje, a u pismu navode da su ga upozorili da takvo ponašanje nije u redu, kao i na nepridržavanje pravila i dogovora grupe.

Da se incident dogodio, za 24sata.hr su potvrdili i u vrtiću, koji je poslao pisani odgovor.

Pisani odgovor vrtića prenosimo u celosti:

"Poštovani, u svezi s nastalim događajem u dečjem vrtiću, izražavamo iskreno žaljenje zbog istog. Odmah smo preduzeli potrebne postupke s ciljem potpunog uvida u okolnosti događaja. Srazmerno rezultatima preduzeće se dalje potrebne mere i aktivnosti", napisali su.

O detaljima nisu hteli da govore niti direktno da potvrde šta se točno dogodilo, ali su sazvali hitan sastanak zaposlenih nakon incidenta.

"Razgovaramo međusobno o tome šta i kako dalje, sve nas je ovo zateklo. Trebalo bi još da utvrdimo šta se tačno dogodilo", dodali su.

Upit je poslat i policiji, ali do objavljivanja vesti odgovor nije stigao, zaključuje 24sata.hr.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    22. mart 2024 | 17:56

    Mislim da je vaspitacica u pravu,jeli se baca hleb u wc? Ne.Kako da objasnis da se to ne radi? Tako , izvadi lepo to sto si bacio,ne smes da lazes ,da varas nisi duhovit ni pametan ako pravis gluposti.Operi ruke i na spavanje. Sta najbolje je kaznit vaspitacicu?Zasto? Kaznit roditelje sto ih pustaju da rade sta im padne na pamet.Pa ih onda vaspitacica treba vaspitavat kako mama i rata hoce.

  • 👍

    22. mart 2024 | 17:44

    Pa ako je...tako i treba...

  • Renatita

    22. mart 2024 | 18:10

    Sta vas cudi kad su jedini oni imali deciji logor na svetu, ovo nije nista…….

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA