≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovako danas izgleda ubica Crnogorca Gorana Vlaovića: Osuđen na 19 godina zatvora, u ćeliji gutao žilete

Vreme čitanja: oko 1 min.

Županijski sud tokom postupka čuvali su čak i policijski brodovi

  • 1
Duško Tanasković, suđenje Foto: Zvonko Pavic / Cropix / Profimedia

Duško Tanasković (30) osuđen je danas u podne na 19 godina zbog ubistva Crnogorca Gorana Vlaovića.

On je uz visoke mere obezbeđenja doveden u sud. Na sebi je imao pancir.

Podsećanja radi, Vlaović je ubijen 25. avgusta 2022. ispred noćnog kluba Noa na plaži Katarelac. Tanasković je Goranu prišao s leđa, i iz torbice koja mu je stajala preko ramena izvukao pištolj marke Glock 17 i i blizine ispalio hitac u glavu, a Vlaović je preminuo u vozilu Hitne medicinske pomoći na putu do Opšte bolnice Zadar.

Tanasković je bežao, ali je uhapšen iako se u međuvremenu i presvukao na glavnoj ulici i prilikom čega je pokušavao da razbije mobilni o pod. Na sudu nije prihvaćen pokušaj dokaza da Tanasković boluje od šizofrenije. Od prve informacije o ubistvu spekulisalo se da je reč o mafijaškom obračunu i da je Tanasković imao pomagače, a što je istaknuto i na sudu.

Tokom suđenja je rečeno da su nađeni svi dokazi, odeća s tragovima krvi, ranac i torbica s pištoljem marke Glock s 14 komada municija, i s prigušivačem. Pronađen mu je i mobilni i snimak gde se vidi kako je optuženi sada pokojnom Goranu Vlaoviću iz neposredne blizine ispalio hitac u glavu.

Veštačenjem je utvrđeno da je metak bio iz pištolja iz kojeg je pucano, a tragovi na telu Tanaskovića su dokazali da je on pucao.

"Žao mi je"

"Odlučio sam iskoristi pravo da ne iznosim odbranu ali mi je žao što sam učinio puno loših stvari u životu pa tako i ovo zbog svoje bolesti", rekao je Duško Tanasković prošle nedelje na sudu.

Za ovo ubistvo bila mu je zaprećena kazna zatvor od 5 do 20 godina.

Po presudi sudije Ane Brkić, Tanasković je oslobođen plaćanja troškova suđenja.

Tanasković je nekoliko puta tokom boravka u zatvoru gutao žilete. Županijski sud tokom postupka čuvali su čak i policijski brodovi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • .

    25. mart 2024 | 15:35

    Gutao je žilete umotane u selotejp traku da se nebi povredio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA