Vreme čitanja: oko 1 min.

U Budvi počela Globalna konferencija žena u policiji

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U Budvi se održava Globalna konferencija žena u policiji

  • 0
Crna Gora more Budva Foto: Shutterstock

Međunarodna policijska asocijacija Sekcija Crna Gora i Udruženje žena u policiji, u saradnji sa Evropskom mrežom žena u policiji, organizuju Globalnu konferenciju žena u policiji koja će se održati u hotelu Splendid u Budvi u periodu od 25. do 28. marta.

Predstavnici i predstavnice policije iz 23 zemlje će na ovom značajnom međunarodnom događaju predstaviti mere koje preduzimaju u cilju unapređenja stanja u oblasti rodne ravnopravnosti.

Organizaciju konferencije je podržala Misija OEBS-a u Crnoj Gori, koja je dugogodišnji partner u strateškom razvoju crnogorske policije, ne samo u ovoj oblasti već i šire.

Značaj većeg učešća žena u sektoru bezbednosti, radi jačanja integriteta, prepoznat je i od strane Globalne inicijative, međunarodne organizacije za borbu protiv transnacionalnog organizovanog kriminala, koja je pružila podršku u okupljanju većeg broja učesnika i učesnica, koji će razmenjivati iskustva u ovoj oblasti.

Na otvaranju konferencije prisutnima će se obratiti Jovana Mijović, državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Vladimir Stanišić, direktor Policijske akademije u Danilovgradu, Ambasadorka Alena Kupčina, OSCE Secretariat, Anesa Agović, predstavnica Globalne inicijative, Montserat Pina Martinez, predsednica Evropske mreže žena u policiji, Kristos Parginos, predsednik SCC u IPA, Elena Gerta, SEPCA regionalna koordinatorka i Biljana Dulović u ime organizatora.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA