≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Drama na Pešterskoj visoravni: Navigacija ih odvela u pećinu, ostali zaglavljeni u nedođiji, jedva ih izvukli

Đ. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Događaj je još jednom pokazao važnost pripreme i opreza prilikom istraživanja nepoznatih područja

  • 4
Bijelo Polje Foto: RINA

Grupa entuzijasta iz Bijelog Polja našla se u nevolji kada ih je navigacioni uređaj odveo prema Đalovića pećini, ostavivši ih zaglavljene na nepristupačnom terenu. Incident je uspešno rešen zahvaljujući brzoj reakciji Službe za zaštitu i spasavanje.

Sve je počelo pokušajem grupe entuzijasta da istraže prirodne lepote. Međutim, ono što je trebao biti dan pun avantura pretvorilo se u pravu dramu kada su shvatili da su zaglavljeni daleko od civilizacije, bez mogućnosti da samostalno izvuku svoje vozilo, prenosi Sandžakdanas.

“U 16:30 primili smo poziv u pomoć. Odmah je mobilizovana ekipa koja je krenula na teren. Iako je izvlačenje vozila bilo neizvodivo zbog nepristupačnog terena, uspeli smo evakuisati sve osobe i bezbedno ih vratiti u grad”, saopštili su iz Službe za zaštitu i spasavanje.

Događaj je još jednom pokazao važnost pripreme i opreza prilikom istraživanja nepoznatih područja. Iako tehnologija navigacije može biti od velike pomoći, ovaj incident nas podseća na njene ograničenosti i potrebu za korišćenjem zdravog razuma.

Zahvaljujući brzoj i efikasnoj akciji Službe za zaštitu i spasavanje, ovaj incident završen je bez ozbiljnijih posledica, ali ostaje podsetnik na oprez koji je uvek potreban prilikom avantura u prirodi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ilija Cvorovic

    26. mart 2024 | 05:01

    Odveli ih metal detektori malo hajducko zlato da traze

  • Kranp

    25. mart 2024 | 23:54

    Teški Papani, navigacija nije za Papane....

  • Milan

    26. mart 2024 | 07:07

    Glume Indijanu Dzonsa pa ih posle trazi sluzba za spasavanje....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA