Vreme čitanja: oko 1 min.

Horor kod Zagreba: "Ostala je lobanja i par kostiju, to su divlje svinje pojele, prepoznao sam ga po odeći"

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sumnje meštana treba da potvrdi policija, koja je obavila uviđaj

  • 0
Železnička nesreća u Hrvatskoj, Hrvatska, voz, Novska Foto: Tanjug/HINA/DAMIR SENCAR

Prlikom krčenja zemljišta kod Kloštar Ivanića nedaleko od Zagreba pronađeni su ostaci ljudskog kostura i odeće. Slučaj istražuje policija i vodi ga kao pronalazak tela nepoznate osobe, javlja dnevnik.hr.

Scenu koju je na svom zemljištu zatekao opisao je vlasnik Josip Tučkorić.

"Ah, loše, ostala je lobanja, ostalo tih par kostiju, to su svinje divlje pojele, ništa, jadno. To je već sigurno nekoliko meseci od kako je čovek umro. Ja sam ga prepoznao po odeći, kako je nosio neku jaknu, čizme, onda sam nazvao policiju", rekao je Tučkorić.

Sumnje meštana treba da potvrdi policija, koja je obavila uviđaj.

"Čini mi se da se zvao Ivo, ali sad, niko od nas koji tu na pašnjaku jesmo, koji imamo blago... Nije on bio pričljiv puno, dok ga nešto ne pitaš, onda bi odgovorio. Uvek je govorio da čuva ovce kod nekoga i onda kad je dobio platu, uvek smo ga među konjima pronalazili. Voleo je valjda konje, tu je i spavao i preko čitave godine i verovatno, kad je dobio taj novac, a kad si potrošio platu, onda je otišao", ispričao je Josip.

Dolazio je u kloštarski kraj kao nadničar poslednjih nekoliko godina. Nekoliko ga je ljudi poznavalo. Bio je, kažu, simpatičan, povučen, ali i sklon alkoholu.

"Jednom sam ga sreo onako treznog i pitao: 'Ivo, kuda ideš?' On je rekao: 'Idem u Viroviticu, tamo su mi žena i deca', a sad, je li imao ili nije, niko ne može znati", zaključio je Josip Tučkorić.

Procenjuju da je imao 60-ak godina. Kada su traktorom pronašli njegove ostatke, pored ostataka tela bile su dve flaše i neotvorena konzerva sardina. Tačan uzrok smrti biće poznat nakon veštačenja.

Nezvanično, nema naznaka krivičnog dela.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA