Vreme čitanja: oko 1 min.

Upalio se žuti meteoalarm, ove oblasti u opasnosti? Sledi grmljavinsko nevreme u komšiluku

J. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sutra promenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima

  • 1
Vremenska prognoza munje gromovi Foto: Tanjug/Jaroslav Pap, Pixabay

U Hrvatskoj danas umereno do pretežno oblačno, uglavnom u drugom delu dana na Jadranu i predelima uz njega mestimična kiša i pljuskovi, a moguća je i grmljavina, piše 24 sata.hr.

Vetar slab do umeren jugoistočni i južni, lokalno na udare i jak. Na Jadranu će duvati jako i olujno jugo. Najviša dnevna temperatura između 12 i 18 °C, piše DHMZ.

Za riječku regiju, splitsku regiju, dubrovačku regiju, zapadnu obalu Istre, Kvarner i Kvarnerić, Velebitski kanal, severnu, srednju te južnu Dalmaciju izdato je žuto upozorenje, što znači da je vreme potencijalno opasno.

- Jako jugo, ponegde moguće i olujno. Budite na oprezu zbog krhotina koje lete nošene jakim vetrom. Mogući su lokalizovani prekidi u aktivnostima na otvorenom - upozorava DHMZ.

Sutra promenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima.

Na Jadranu i u krajevima uz njega mestimična kiša, češća u drugom delu dana kada su mogući i obilniji pljuskovi s grmljavinom. Prema večeri se kiša očekuje i u središnjim krajevima, a tek krajem dana i u istočnim.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA