Vreme čitanja: oko 1 min.

Policija sa dugim cevima na ulicama Zagreba: Opasni kriminalci navodno povezani za Darkom Šarićem stigli u sud

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Naoružani specijalci sproveli Petra Ćosića i druge suokrivljene u Županijski sud u Zagreb

  • 1
Hrvatska policija Foto: DENIS LOVROVIC / AFP / Profimedia

Uz jake policijske znage, naoružane puškama i u pancirima, u Županijski sud u Zagrebu sprovedeni su danas Petar Ćosić i drugi saokrivljenici, koji se terete za krijumčarenje najmanje 600 kilograma kokaina iz Južne Amerike i likvidaciju Milana Milovca zvanog Cigla u Ekvadoru, koji im je ranije nabavljao kokain.

Deo ove grupe optužen je i za krijumčarenje oružja.

Optužnicom su obuhvaćeni i Manuel Vulić, koji je sredinom prošlog maja izručen Hrvatskoj iz Kolumbije, Ante Vrcan, Marko Carević, Dragan Krička, Oliver Čokara, Anđelko Oršulić i Goran Vuk.

Tužilaštvo veruje da su Ćosić i Vulić bili glavni hrvatski operativci balkanskog narkobosa Darka Šarića koji je optužen u Srbiji, a u Evropu je iz Južne Amerike navodno prokrijumčario više od tone i po kokaina.

Inače, Ćosić je uhapšen još 2011. u akciji Dogma zbog krijumčarenja 339 kilograma kokaina i osuđen na četiri godine. Prema optužnici u ovom slučaju, Ćosić je od novembra 2019. do 12. aprila 2022. povezao ostale osumnjičene i više drugih osoba u Hrvatskoj, Belgiji, Španiji, Nemačkoj, Grčkoj, BiH, Kolumbiji i Ekvadoru radi šverca kokaina.

Ćosić je navodno organizovao likvidaciju Milovca jer je bio nezadovoljan njegovim onemogućavanjem ostvarivanja kontakata s dobavljačima droge iz Ekvadora i Kolumbije, kao i odnosom prema Ćosićevoj grupi, piše hrvatski portal Index.

Ćosić je za ubistvo Milovca zadužio Vulića koji je u Ekvadoru, posredstvom nepoznate osobe, angažovao irao takođe zasad nepoznate osobe za Milovčevu likvidaciju. Milovčeva likvidacija pokušana 13. novembra 2020. u Gvajakilu, ali je on preživeo iako je sa teškim povredama prebačen u bolnicu.

Nakon informacije da je Milovac samo ranjen, Ćosić je navodno atentatorima ponudio dodatni novac za ubistvo Milovca i policajaca koji su ga čuvali u bolnici te su za likvidaciju angažovana dva Kolumbijca.

Do drugog atentata na Milovca nije došlo jer je u međuvremenu jedan od atentatora uhapšen, dok je Milovac umro u bolnici od ranije zadobivenih povreda.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ezra

    26. mart 2024 | 15:26

    Pa kolko sam razumeo nasu opoziviju darko saric je politicki, eventualno prosao van pesackog, zasto hrvacka srlja u paniku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA