≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Optuženi mladići koji su brutalno pretukli maloletnike u Vukovaru

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U optužnici se traži produženje istražnog zatvora za četvoricu optuženih, za jednoga se traži mera opreza, dok je šesti napadač nedostupan hrvatskom pravosuđu

  • 0
Hapšenje napadača na maloletnike u centru Vukovara Printskrin: Tanjug/Ustupljen video

Opštinsko državno tužilaštvu u Vukovaru podiglo je optužnicu protiv petorice mladića zbog fizičkog napada na grupu maloletnika u januaru u centru Vukovara, piše Index.hr.

Iz vukovarskog tužilaštva navode da je optužnica podignuta protiv petorice okrivljenika rođenih 2000, 1999, 1998, 2003. i 2004. godine zbog nanošenja teških telesnih povreda, pokušaja ili pomaganja u tom delu.

Optužnicom se prvookrivljenom, drugookrivljenom, četvrtookrivljenom i petookrivljenom stavlja na teret da su 6. januara 2024, oko 22.30, u centru Vukovara, po prethodnom dogovoru i zajednički s još jednom poznatom (sada nedostupnom) osobom i drugim nepoznatim osobama, postupili u cilju da teško povrede decu.

Terete se da su ih udarali šakama i nogama u glave i tela zbog čega je dvoje dece zadobilo teške telesne povrede, a troje dece lake povrede. Okrivljene je u daljem povređivanju dece zaustavila njima poznata osoba.

Optužnicom se šestookrivljenom stavlja na teret da je, u cilju da im pomogne u skrivanju, iznajmio stan trojici od navedenih okrivljenih za kojima je bila raspisana policijska potraga, a potom im je omogućio da uđu u navedeni stan u Vukovaru u kom su se skrivali sve do 9. januara 2024. kada su ih pronašli policijski službenici.

U optužnici se traži produženje istražnog zatvora za četvoricu optuženih, za jednoga se traži mera opreza, dok je šesti napadač nedostupan hrvatskom pravosuđu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA