Vreme čitanja: oko 1 min.

Petorica policajaca uhapšeni zbog pokušaja ubistva, kao i narušavanja javnog reda i mira: Haos u Tetovu

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oko 13.00 časova, 01.11.2023. godine, nakon prethodnog narušavanja javnog reda i mira fizičkim napadom ispred Osnovnog suda u Tetovu, koji je izvršio R.T. ujutro, došao je M.T. i pištoljem pretio A.M.

  • 0
Skopje police, Skoplje Makedonija makedonska policija, Foto: Shutterstock

Ministrastvo unutrašnjih poslova u Tetovu uhapsilo je M.T, policjiskog službenika granične policije Regionalnog centra Sever, zbog nekoliko krivičnih dela. Takođe, pored njega, uhapšeno je još četvoro policijskih službenika koji se dovode u vezu sa incidentom.

Naime, oko 13.00 časova 01.11.2023. godine, nakon prethodnog narušavanja javnog reda i mira fizičkim napadom ispred Osnovnog suda u Tetovu, koji je izvršio R.T. ujutro, došao je M.T. i pištoljem pretio A.M. Istog dana, oko 18.30 časova u blizini Kliničkog centra u Tetovu, M.T. pomogao je F.T. i R.T, koji su pucali iz vatrenog oružja i povredili A.M. i Z.M. iz Tetova.

Sagledavajući sve detalje, Odeljenje unutrašnje kontrole je konstatovalo da je policijski službenik postupio suprotno članu 26. Etičkog kodeksa ponašanja radnika MUP-a i da je počinio teži slučaj povrede radnog reda i discipline.

Iz člana 187 stav 1 tačka 10 i 20 Zakona o unutrašnjim poslovima i prema članu 210 stav 1 tačka 10 i 20 Kolektivnog ugovora Ministarstva unutrašnjih poslova.

Takođe, utvrđeno je da su prilikom preduzimanja mera u vezi sa dva događaja policijski službenici V.S, N.M, B.Z. i G.M. iz SVR Tetovo postupili suprotno članu 7. i 8. Etičkog kodeksa ponašanja radnika Ministarstva unutrašnjih poslova i time učinio teži slučaj povrede radnog reda i discipline.

U skladu sa članom 227. Kolektivnog ugovora Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenje za unutrašnju kontrolu, krivične istrage i profesionalne standarde podnelo je Odeljenju za disciplinski i sudski postupak predlog za pokretanje postupka za utvrđivanje disciplinske odgovornosti prema policijskim službenicima M.T, V.S, N.M, B.Z. i G.M. i izrečene prinudne mere, policijski službenik M.T. da ga udalji sa radnog mesta i iz Ministarstva do donošenja odluke u disciplinskom postupku i privremenog oduzimanja oružja i municije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA