Vreme čitanja: oko 2 min.

SDP i partneri predali izbornu listu: "Reke pravde dolaze 17. aprila u Hrvatsku"

A. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Rok za podnošenje lista za parlamentarne izbore ističe sutra u ponoć

  • 0
Peđa Grbin SDP Foto: Tanjug/Foto Hina/Tomislav Pavlek/bg

Najuticajnija opoziciona SDPsa partnerima okupljenim u predizbornoj koaliciji pod nazivom "Reka pravde" predala je danas izbornu listu Državnom izbornom poverenstvu (DIP) za predstojeće parlamentarne izbore, 17. aprila.

“Reke pravde su krenule i 17. aprila dolaze u Hrvatsku kada će Hrvatska biti bolja. Slobodna od korupcije i država koja će imati vladu koja će brinuti o građanima. Državu koja će tu biti zbog građana, a ne zbog sebe. Državu koja neće krasti i zloupotrebljavati nesreću drugih, kao što se dogodilo s krađom iz Fonda za solidarnost. Hrvatska nakon 17. aprila neće biti ista, reke pravde dolaze, a nakon njihovog dolaska ništa više neće biti isto”, rekao je predsednik SDP Peđa Grbin.

Građanima se obratio i Ivica Puljak, poručivši da će građani Hrvatske 17. aprila završiti eru HDZ i započeti eru jedne nove Hrvatske u kojoj vlada red, i u kojoj svaki građanin ima jednaka prava i šanse, Hrvatsku bez korupcije ne koju će svi građani biti ponosni.

Reformista Radimir Čačić je rekao da, nažalost, svi građani Hrvatske svedoče da je ovih osam godina ova zemlja svedena na stranačku lektimaciju HDZ-a.

“Treba je osloboditi od toga. Potencijali svih građana ove zemlje su puno veći od jedne stranke, a naročito od takve stranke”, naveo je.

Krešo Beljak je rekao da je današnja Hrvatska država za koju su ginuli hrvatski branitelji, a od koje je većina njegove generacije, ali i generacija Andreja Plenkovića. "Ta generacija bi trebalo danas da živi u modernoj i civilizovanoj zemlji, ali ne žive i vode je oni koji su iz moje generacije bili mami pod suknjom, jasno je na koga mislim”, rekao je Baljak.

Dalija Orešković je istakla da je Hrvatska pod HDZ-om zemlja bez budućnosti. “Neuspešna zemlja jer naši najbolji odlaze u druge države gde se njihovo znanje i rad cene. Svim domoljubima poručujem da vas je HDZ prevario i sada se hvale da idu u još jednu pobedu. HDZ nema većinu u ovoj zemlji, ali ima mašineriju s kojom uzurpira vlast, i zato je važno izaći na izbore”, rekla je ona

Anka Mrak Taritaš rekla je da jedna pristojna, poštena perspektivna Hrvatska postoji. “Ona je tu, samo je treba oživeti. Za sve one mlade i penzionere. Napravićemo jednu pristojnu zemlju gde će institucije služiti svima nama, a ne samo nekima”, navela je ona, preneli su hrvatski mediji.

Rok za podnošenje lista za parlamentarne izbore ističe sutra u ponoć.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA