Vreme čitanja: oko 1 min.

Grbin: Ako SDP okupi većinu, Milanović više neće biti predsednik Hrvatske

A. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Govoreći o prvim potezima nove vlade, ako okupe većinu, Grbin je rekao da će to biti smena glavnog državnog tužioca Ivana Turudića i ukidanje "lex AP"

  • 0
Peđa Grbin SDP Foto: Tanjug/Foto Hina/Tomislav Pavlek/bg

Predsednik najuticajnije opozicione SDP Peđa Grbin izjavio je da Zoran Milanović neće više biti predsednik Republike, ako koalicija okupljena oko te stranke na predstojećim parlamentarnim izborima okupi većinu od 76 poslanika.

Grbin je to rekao gostujući na zagrebačkoj N1 tv., upitan kome će Milanović dati mandat za sastav vlade, ako 76 poslanika okupi SDP-ova koalicija.

“U tom slučaju on neće biti predsednik. Onaj ko će biti, daće mu u tom slučaju mandat. Da ne bi bilo zabune, to se već dogodilo pre 24 godine, kad je Vlatko Pavletić dao mandat Ivici Račanu”, naveo je Grbin.

Govoreći o prvim potezima nove vlade, ako okupe većinu, Grbin je rekao da će to biti smena glavnog državnog tužioca Ivana Turudića i ukidanje "lex AP".

Dodao je da neće biti ukinut ceo zakon, već samo onaj deo koji se odnosi na zabranu otkrivanja koruptivnih dela, dok deo oko femicida, podsetio je, nikada nije ni bio sporan.

Reč je, inače, o izmenjenom krivičnom zakonu koji predviđa sankcije za sve koji otkrivaju informacije iz istražnog postupka.

Grbin ističe da je stav SDP-a da je HDZ ovim delom izmena zapravo da "začepi usta medijima i zviždačima”.

Goveći o postizbornim koalicija, Grbin je rekao da su im prioritet stranke levice i centra, 0ne sa kojima su organizovali proteste.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA