Vreme čitanja: oko 2 min.

Lepa Šejla (19) raskinula veridbu, on je zauzvrat ubio: Porodica traži 40 godina zatvora za Đokaja

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prvostepenu presudu, predsednik veća sudija Veljko Radovanović objaviće 15. aprila

  • 0
Šejla Bakija Foto: Društvene mreže

U Višem sudu u Podgorici juče je okončano suđenje okrivljenom Iliru Đokaju, optuženom za ubistvo Šejle Bakije (19) i ranjavanje njenog oca Šabana, na Karabuškom polju u Tuzima.

Prvostepenu presudu, predsednik veća sudija Veljko Radovanović objaviće 15. aprila, a advokatica Tijana Živković, punomoćnik oštećene porodice Bakija, zatražila je od suda da okrivljenog osudi na 40 godina zatvora.

"Iz svih dokaza provedenih na glavnom pretresu proizilazi da je okrivljeni izvršio krivična dela iz niskih pobuda - osećaja bezobzirne sebičnosti i osećaja posedovanja, sa umišljajem lišio života Šejlu Bakiju, nakon čega je takođe umišljajno pokušao da liši života i njenog oca - Šabana, nanoseći mu tom prilikom osobito teške i po život opasne telesne povrede. Predlažemo da sud okrivljenog oglasi krivim, te da mu... izrekne kaznu dugotrajnog zatvora iz člana 35 KZ-a u trajanju od 40 godina. Smatramo da je ovakva kazna jedina moguća i pravična, posebno uzimajući u obzir okolnost da je okrivljeni nakon izvršenja dela bio u bekstvu četiri dana, kao i okolnost da je Šejla imala svega 19 godina", istakla je advokatica Živković, prenose Vijesti.

Zastupnik optužbe, državna tužiteljka Ana Radović navela je da u celosti ostaje pri podignutoj optužnici, jer su svi njeni navodi potvrđeni činjenicama.

Ona je sudskom veću, predložila jedinstvenu kaznu od 40 godina zatvora za Đokaja, za krivična dela - teško ubistvo, ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja.

"Potvrđeno je da je ubistvo počinjeno iz niskih pobuda", kazala je tužiteljka Radović.

Dodala je da se iz snimaka razgovora da zaključiti da se Šejla nije osećala sigurno i slobodno, a njene zadnje reči upućene okrivljenom Đokaju su bile: "Hoćeš li ti mene ostaviti na miru?".

Optužnicom je predstavljeno da je Ilir Đokaj 30. septembra 2021. godine, oko 15.15 sati, u Tuzima, u naselju Karabuško polje, sa umišljajem lišio života Šejlu Bakija, iz niskih pobuda, a nakon toga sa umišljajem pokušao da liši života njenog oca.

Đokaj je juče rekao da kakva god da bude presuda, neće biti veća od one kazne koju je sebi presudio.

"Šejla će nastaviti da živi kroz moje slike i uspomene. Kad bih mogao da vratim vreme sve bi bilo drugačije, ja bih bio na njenom mestu a ona bi bila živa. Samo Bog zna istinu o ovome", naveo je.

Njegov branilac, advokat Srđan Lješković, kazao je da je Đokaj priznao izvršenje krivičnih dela.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA