≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Klepetan je pronašao novu ljubav: Nema njegove Malene, sada sa novom rodom svija gnezdo

I. N.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Klepetanova nova ljubav stigla je nekoliko dana pre njega

  • 1
Malena i  Klepetan, roda rode Foto: Relja Dusek / Avalon Editorial / Profimedia

Klepetan, mužjak rode i jedna od najpopularnijih ptica u regionu, i ove godine je u selu Brodski Varoš u Hrvatskoj. Vratio se iako je ženka Malena, s kojom je godinama svijao gnezdo, uginula pre tri godine.

Sada ima novu ljubav, koja je stigla nekoliko dana pre njega.

"Klepetan se vratio još prošle sreda, a ova nova nije još snela jaja. Bio je sam jednu godinu, ovo je već druga godina da ima drugu rodu", ispričao je za Index Stjepan Vokić, koji se već 20 godina brine o Klepetanu.

"On je došao prošle srede u 12 sati, a nova roda je stigla 10 dana pre njega. Pre je imala troje mladih, nagađa se da će toliko imati i ove godine. Ona se zove Smajka. Morali su im praviti i postolje za gnezdo jer ova nova roda to ne zna da napravi", dodao je.

Podsetimo, ljubavnu priču Malene i Klepetana region je pratio gotovo 20 godina.

Pre 30 godina penzioner i udovac Stjepan Vokić iz Slavonskog Broda pronašao je rodu Malenu ranjenog krila. Vokić je Malenoj spasao život i od tada su njih dvoje dane provodili zajedno, većinom u iščekivanju novog proleća.

Malena je 2002. pronašla ljubav svog života, Klepetana, koji joj se vraćao svake godine i zajedno su imali 66 ptića. Svake jeseni Klepetan je odlazio u Afriku, dok je Malena ostajala u selu sa Stjepanom. O njihovoj ljubavnoj priči snimljen je i film Starac i roda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA