Vreme čitanja: oko 2 min.

Poznato stanje upucanog pripadnika Gorske službe u Hrvatskoj, muškarcu koji mu je pomogao slomljena lobanja

A. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Obojica su zadržani na daljem lečenju, a njihov napadač je priveden u policijsku upravu na kriminalističko istraživanje

  • 0
Hrvatska policija 1200px Foto: Shutterstock

Nijedan od dvojice muškaraca koje je u sinoć u Kaštel Štafiliću iz vatrenog oružja upucao i napao sekirama treći muškarac nisu životno ugroženi, saznaje se iz KBC-a Split.

Napadnuti 46-godišnjak, koji je pripadnik HGSS-a, ima teške telesne povrede trbuha, desne strane prsa i natkolenice, dok je drugi muškarac (48), koji je pojurio da mu pomogne nakon što je ustreljen, zadobio tešku telesnu povredu loma kostiju lobanje koja mu je nanesena sekirom.

Incident se dogodio oko 19.30 sati u Kaštel Štafiliću kada je J.K. prvo upucao pripadnika HGSS- a, a kada je on od zadobijenih povreda pao na pod prišao mu je muškarac koji mu je pokušao pomoći. U tom trenutku je s dve sekire do njih dotrčao napadač koji je pomagača s leđa udario sekirom po glavi. Muškarac koji je dobio sekirom po glavi uspeo je na trenutak svladati napadača. Ubrzo su mu u pomoć priskočili Kaštelani koji su napadača nakon nekog vremena uspeli svladati i zadržati do dolaska policije. I napadač je povređen. Zadobio je povrede nosa, prenosi Hina.

Ubrzo nakon incidenta pojavio se snimak dela napada na kojem se vidi da je pripadnik HGSS-a povređen i na podu dok mu prilazi čovek koji mu želi pomoći. U sledećem trenutku sledi napad sekirom na napadača, pa onda svladavanje razarenog čoveka koji se u napadima osim sa dve sekire služio i pištoljem. Policija je tokom uviđaja utvrdila da je lični automobil Suzuki SX4 upucan s više metaka, pa se, za sada, pretpostavlja da je incident izbio zbog parkiranja, ali policija rekonstrukcijom događaja to još mora utvrditi.

Dvojica povređenih su kolima Hitne medicinske pomoći prebačeni u KBC Split gde je tokom noći operisan muškarac koji je zadobio prostrelne povrede. Obojica su zadržani na daljem lečenju, a njihov napadač je priveden u policijsku upravu na kriminalističko istraživanje.

Tokom jutra će policija obaviti uviđaj na upucanom vozilu koje su tokom noći prebacili na parking policijske uprave.

Kaštelanski napadač je policiji itekako poznat jer je pre 21 godinu izbo mladića koji mu je mokrio pored kuće.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA