Vreme čitanja: oko 1 min.

Knežević: Rekonstruisati Vladu CG pre dobijanja IBAR-a u junu

T. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U Crnoj Gori 98 odsto građana ne zna šta znači IBAR. Bugarska i Rumunija su ušle bez realizacije 50 odsto tog IBAR-a

  • 0
Milan Knežević Foto: Savo PRELEVIC / AFP / Profimedia

Predsednik Demokratske narodne partije Milan Knežević izjavio je danas da rekonstrukcija crnogorske vlade treba da se dogodi pre dobijanja IBAR izveštaja o usklađenosti sa poglavljima 23 i 24 u junu ove godine.

"Sto puta sam to rekao da rekonstrukcija treba da bude pre juna. Vlada mora da se stabilizuje. Ako ne dođe, nećemo se pomamiti zbog toga, ali realizacija mera iz IBAR-a ne može da se vezuje za koaliciju 'Za budućnost Crne Gore'", poručio je Knežević za RTCG.

On je naveo da je koalicija ZBCG bila jedan od zaslužnih konstituenata koji su, kako tvrdi, odradili više nego dobre stvari za crnogorsko pravosuđe.

"Kuknjava je bila iz nezavisnih medija i evropskih zvaničnika da ćemo da usporavamo evropski put. Na kraju smo obavili sve naše obaveze", rekao je Knežević.

Istakao je da u Crnoj Gori do pre mesec dana niko nije znao za IBAR.

"U Crnoj Gori 98 odsto građana ne zna šta znači IBAR. Bugarska i Rumunija su ušle bez realizacije 50 odsto tog IBAR-a. Ta se merila odnose na Vladu, a nosioci su Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo evropskih poslova... Kakve veze imamo mi iz DNP-a? Izvadili su IBAR kao iz rukava. IBAR nema nikakve veze sa DNP", naveo je Knežević.

IBAR (Interim Benchmark Assessment Report) je izveštaj o ispunjenosti privremenih merila kojim se ocenjuje da li je država kandidat ispunila privremena merila u poglavljima 23 - Pravosuđe i temeljna prava i 24 - Pravda, sloboda i bezbednost.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA