Vreme čitanja: oko 1 min.

Premijer Mađarske Viktor Orban danas u Sarajevu, večeras i sutra u poseti Banjaluci

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Planirano je i svečano uručenje odlikovanja Orbanu, kojeg je Dodik odlikovao Ordenom Republike Srpske na ogrlici

  • 0
Upozorenje iz Budimpešte: Viktor Orban Foto: Tanjug/AP

Premijer Mađarske Viktor Orban doputovaće danas u dvodnevnu zvaničnu posetu BiH, gde će najpre u Sarajevu imati niz sastanaka sa državnim zvaničnicima, a potom će boraviti u Banjaluci, gde će mu domaćin biti predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Kako je ranije najavljeno, Orbana bi na sarajevskom aerodromu trebalo da dočeka ministar spoljnih poslova u Savetu ministara BiH Elmedin Konaković.

Delegaciju Mađarske na čelu sa Orbanom na Međunarodnom aerodromu u Mahovljanima večeras će dočekati predsednik Republike Srpske Dodik.

Prethodno je u Banjaluku predviđen dolazak ministra inostranih poslova i trgovine Petera Sijarta kojeg će dočekati premijer Radovan Višković.

Sutra, drugog dana posete predviđen je doček Orbana ispred Palate Republike Srpske, a zatim tet-a-tet sastanak sa predsednikom Dodikom.

Kako je prenela RTRS u Palati Republike predviđeni su sastanci srpskog člana Predsedništva BiH Željke Cvijanović i ministra za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Željka Budimira sa Sijartom, kao i sastanak premijera Viškovića i ministarke finansija Zore Vidović sa ministrom ekonomskog razvoja Mađarske Martonom Nađom.

Planirano je i svečano uručenje odlikovanja Orbanu, kojeg je, povodom Dana Republike - 9. januara, Dodik odlikovao Ordenom Republike Srpske na ogrlici.

Biće održan i sastanak delegacija Republike Srpske i Mađarske u Vladi Republike Srpske, a potom i otvaranje Ekonomskog foruma.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA