Vreme čitanja: oko 1 min.

Dan policije je praznik svih građana Republike Srpske, ali i dan sećanja i zahvalnosti

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministar: Dan policije je praznik svih građana, ali i dan sećanja i zahvalnosti

  • 0
Policija, republika srpska, BIH Bosna, Bosanska policija,  Bosnian,police Republic Srpska Foto-ilustracija: Alamy/Profimedia

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan poručio je u Zalužanima, na obeležavanju Dana policije, da je današnji dan praznik svih građana Srpske, ali i dan sećanja i zahvalnosti prema svim policajcima koji su časno i pošteno služili svojoj otadžbini i dali svoje živote u proteklom ratu, kao i prilikom vršenja službene dužnosti.

"Policija Srpske nastala je i razvijala se sa Republikom, i svaki dan doprinosi da Republika Srpska bude stabilno i mirno mesto za život. Bezbednost nije poklon, već rezultat svakodnevnog rada oko 7.200 pripadnika MUP-a, od kojih 5.500 policajaca koji su na sebe preuzeli veliki teret i odgovornost", naveo je Karan.

Ministar je naglasio da je bezbednost danas privilegija koju imamo, zahvaljujući njihovom marljivom radu.

"Zato želim da se zahvalim svakom od njih koji je profesionalnim, zakonititim, hrabrim i požrtvovanim odnosom prema svojim poslovima i zadacima dao doprinos da imamo takvo stanje u Republici Srpskoj", rekao je Karan.

Istakao je da danas svedočimo brojnim izazovima i bezbednosnim pretnjama. kao i brojnim međunarodnim političkim pritiscima, nametnutim odlukama i stalnim pokušajima urušavanja Dejtonskog sporazuma.

"Ali, i njih ćemo uspešno prebroditi", poručio je Karan.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA