Vreme čitanja: oko 1 min.

Majka koja je mrtvu bebu bacila na otpad kod Đurmanca biće krivično gonjena: Preti joj ova kazna

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ispostavilo se kako je beba rođena mrtva, a majka ju je potom bacila na otpad

  • 0
Đubre, smeće Foto/Ilustracija: Pixabay

U Đurmanca u Hrvatskoj dogodio se strašan zločin kada je 29-godišnja žena bacila mrtvu bebu na otpad zbog čega je opštinsko državno tužilaštvo protiv nje podigla optužnicu.

"Podignutom optužnicom okrivljena žena se tereti da je počinila navedeno krivično delo neutvrđenog dana u periodu od decembra 2022. do 20. januara 2023. godine, na području jednog mesta u Krapinsko-zagorskoj županiji”, navode tužitelji.

Kako neslužbeno saznaje portal danica.hr, reč je o slučaju kad je mrtvo telo novorođenčeta pronađeno uz jedan deo zekice, bačeno na građevinski otpad na privatnom zemljištu kod Đurmanca.

Ispostavilo se kako je beba rođena mrtva, a majka ju je potom bacila na otpad.

"Ko neovlašteno iskopa, odnese, ošteti, uništi, sakrije ili premesti telo, fetus, deo tela ili pepeo umrle osobe, ili ko oskrnavi telo, biće kaznjen zatvorom u trajanju do dve godine", stoji u Kaznenom zakonu za to nedelo za koje tužioci terete majku.

Mrtvo telo novorođenčeta pronađeno je 29. jaunara prošle godine blizu Đurmanca u Zagorju i da je utvrđeno da je majka počinila kazneno delo povrede mira pokojnika.

"Protiv osumnjičene podneta je krivična prijava državnom tužilaštvu u Zlataru. Imajući u vidu zaštitu i dobrobit porodice, nismo u mogućnosti da iznosimo više detalja jer je u toku istraživanje”, rekli su tada u zagorskoj policiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA