Vreme čitanja: oko 1 min.

Puštene dve osobe osumnjičene da su bacile bombu na kuću načelnika Opštine Stari grad: Tužilaštvo ulaže žalbu

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Muškarci su bili uhapšeni zbog sumnje da su učestvovali u bacanju bombe na kuću Irfana Čengića

  • 0
Policija, republika srpska, BIH Bosna, Bosanska policija,  Bosnian,police Republic Srpska Foto-ilustracija: Alamy/Profimedia

Nakon što je Opšinski sud u Sarajevu odbio predlog za određivanje pritvora M. H. i B. A, saopšteno je da će biti uložena žalba na tu odluku.

"Postupajući tužilac se prilikom predlaganja pritvora kretao u okviru dokaza koje je dostavio MUP KS sa kojim je u tom trenutku raspolagao. Na ovu odluku će biti uložena žalba. Inače, nastavlja se preduzimanje radnji kako bi se utvrdile sve okolnosti izvršenja krivičnog dela", rekla je za portal Avaz portparolka Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

Podsećamo, muškarci su bili uhapšeni zbog sumnje da su učestvovali u bacanju bombe na kuću Irfana Čengića, načelnika Općine Stari Grad, i u ulici Kreštalica nekoliko dana ranije.

Međutim, njih dvojica su pušteni zbog toga što je Sud utvrdio da nije postojao nijedan dokaz koji bi ukazivao na ove tvrdnje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA