Vreme čitanja: oko 1 min.

Evo kako je došlo do tuče zbog koje je šef splitske policije podneo ostavku: Petorica mladića biće privedena

N. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za ovaj prekršaj propisana je kazna zatvora od jedne do osam godina

  • 0
Hrvatska policija Foto: Shutterstock

Slobodan Marendić, načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske, podneo je neopozivu ostavku nakon što je njegov maloletni 17-godišnji sin bio jedan od petorice napadača koji su u subotu u ranim jutarnjim satima teško povredili 23-godišnjaka ispred noćnog kluba u Splitu.

Nakon što je mladić prebačen u splitsku bolnicu, gde je utvrđeno da ima tešku povredu glave i mozga, zbog čega je hitno operisan, policija je pokrenula istragu te je tokom nje utvrđeno da se petorica momaka sukobila s žrtvom unutar kluba, a kada su ih redari izbacili, nastavili su da se tuku na ulici, saznaje Slobodna Dalmacija, prenosi Dnevnik.hr.

Navodno je do sukoba došlo jer je jedan od mladića iz društva u kojem je bila žrtva bio nametljiv i dosadan prema Marendićevoj kćeri koja je bila u klubu s bratom i drugim mladićima.

U jednom trenutku 17-godišnjak je skočio u odbranu svoje sestre te se sukobio s napasnikom i tom je prilikom udaren. Kad su ih redari izbacili, dve grupe su se žestoko potukle na ulici, a deblji kraj izvukla je žrtva koja je ostala da leži bez svesti i razbijene glave. Ostali su se razbežali.

Pregledom kamera kluba i nakon razgovora s redarima saznao se identiteta počinioca pa je slučaj, da ne bi bilo sumnje u bilo kakvu vrstu pristranosti, predan u ruke šibenskih policajaca.

Petorica mladića će tokom dana biti privedena zbog nanošenja teških telesnih povreda.

Za ovaj prekršaj propisana je kazna zatvora od jedne do osam godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA