Vreme čitanja: oko 1 min.

Majka dvoje maloletne dece ide u zatvor jer je ukrala parfem u Zagrebu: Za miris od 295 evra, 7 meseci robije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Žena je tražila blažu kaznu s obzirom na to da je majka dvoje maloletne dece o kojima se stara, ali je sud odbio da istu uvaži

  • 1
Zatvor Foto: Shutterstock

Žena (30), majka dvoje maloletne dece, osuđena je na sedam meseci bezuslovnog zatvora zbog krađe parfema u Zagrebu.

Prema pravosnažnoj presudi, žena je ukrala parfem vredan 295 evra. Županijski sud odbio je ovih dana njenu žalbu i potvrdio zatvorsku kaznu. Uskoro se mora javiti na odsluženje.

Osuđena se žalila da presuda nije uzela u obzir odlučne činjenice jer ne navodi “militražu”, odnosno količinu parfema u bočici. Međutim, žalbeni sud to je odbacio navodeći kako je bitna vrednost ukradenog parfema, a ne “militraža”.

Žena je tražila i blažu kaznu s obzirom na to da je majka dvoje maloletne dece o kojima se stara.

“Moj odlazak u zatvor prouzrokovao bi sigurno ogromnu traumu za moju decu, a što bi ostavilo posledice na njihov razvoj”, žalila se.

Međutim, Županijski sud smatra kako će se “upravo kaznom zatvora u trajanju od sedam meseci ostvariti sve svrhe kažnjavanja i uticati, kako na optuženu, tako i na ostale da shvate da je činjenje krivičnih dela pogibeljno, a kažnjavanje počinitelja pravedno”.

“Osim toga, briga o maloletnoj deci i ranija višestruka osuđivanost optužene za slična krivična dela nije ženu odvratila od protivpravnog ponašanja, pa stoga nema mesta blažem kažnjavanju”, zaključuje se u presudi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    10. april 2024 | 06:01

    A jel imala decu pre nego što je ukrala parfem? Ne bi joj dana robije dao da je ukrala hleb ili čokoladu za decu, ali parfem...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA