Vreme čitanja: oko 1 min.

Viši sud y Podgorici: Odluku kome će biti izručen kralj kriptovaluta doneće ministar Milović

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Viši sud: Odluku kome će biti izručen Do Kvon doneće ministar Milović

  • 0
Do Kvon Crna Gora hapšenje Foto: Tanjug/AP

Viši sud u Podgorici doneo je nepravosnažno rešenje kojim je utvrdio da su ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje okrivljenog Do Kvona u odnosu na obe zamolnice - Južne Koreje i SAD, dok će konačnu odluku o ovom predmetu doneti ministar pravde, saznaje portal RTCG.

Na ovo rešenje Višeg suda postoji pravo žalbe Apelacionom sudu.

Podseća se da je Vrhovni sud Crne Gore nakon tajnog većanja i glasanja 3. aprila doneo presudu kojom se usvaja zahtev za zaštitu zakonitosti Vrhovnog državnog tužilaštva. Time se ukidaju ranija rešenja Višeg suda u Podgorici i Apelacionog suda i predmet vraća Višem sudu u Podgorici, kao prvostepenom sudu, na ponovno odlučivanje.

Državljanin Južne Koreje Do Kvon nalazi se u prihvatilištu za strance u Crnoj Gori od 23. marta nakon odslužene četvoromesečne kazne zatvora na koju je osuđen zbog falsifikovanja ličnih isprava. On je sa saradnikom uhapšen na aerodromu u Podgorici sa lažnim pasošem.

Do Kvon i njegov poslovni partner Čang Jun su uhapšeni 23. marta prošle godine na podgoričkom aerodromu kada su sa lažnim pasošima pokušali da otputuju privatnim letom za Dubai.

Prema ranijem saopštenju Višeg suda, Do Kvona Južna Koreja potražuje zbog krivičnog dela nepoštenog trgovanja, prevare i kršenje javne ponude.

Sjedinjene Države, odnosno Okružni sud Južnog okruga Njujorka, tereti Do Kvona za više krivičnih dela uključujući zaveru u cilju prevare u vezi sa kupovinom i prodajom hartija od vrednosti, elektronsku prevaru, te manipulaciju cenama hartija od vrednosti.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA