Vreme čitanja: oko 2 min.

Neverovatan slučaj iz Hrvatske: Serijski kradljivac ima životnu priču koja je dušu dala za film

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Imamo vaš autobus", rekao je policajac kolegama iz Vrbovca. Ali, tu se priča samo komplikuje.

  • 0
Gradski autobus Foto: Shutterstock

Vrbovečka policija je od ponedeljka tragala za Čazmatransovim autobusom, kog je u noći s nedelje na ponedeljak neko ukrao s parkinga kraj autobuske stanice. Autobus bjelovarskih tablica dug više od 10 metara doslovno je ispario, a šteta je bila barem 9.500 evra.

Ali, prvi trag do kog su policajci došli bio je poziv iz susedne PU varaždinske, javlja 24sata.hr.

"Imamo vaš autobus", rekao je policajac kolegama iz Vrbovca.

Ali, tu se priča samo komplikuje.

Kako je objavila ta policijska uprava, lopova su otkrili u utorak, dan posle krađe, u 17.30 sati u Ivanečkom Naselju kraj Ivanca. Vozača praznog autobusa zaustavila je redovna saobraćajna kontrola.

"Njime je upravljao 56-godišnjak pod dejstvom alkohola od 2,43 promila, u vreme kada mu je ukinuta i oduzeta vozačka dozvola i izrečena zabrana polaganja vozačkog ispita", napisali su iz policije.

Kako nezvanično saznaje hrvatski portal, radi se o starom znancu policije, sudija i autoprevoznika Predragu Kojadinoviću Koji poznatom po krađi 180 kamiona i autobusa.

S obzirom na to da se radi o višestrukom počiniocu prekršaja iz Zakona o bezbednosti saobraćaja, uhapšen je i priveden u PP Ivanec. Autobus su mu oduzeli, a nakon trežnjenja su mu prvo napisali prekršajne kazne. Tek onda su ga predali kolegama iz Vrbovca, a istraga je još u toku.

"Javili su nam da je pronađen autobus. Nema štete na njemu, osim što je potrošeno gorivo", rekao je Damir Pavlović iz Čazmatransa.

Dodao je da je čuo za "zloglasnog" Koju, te dodao da im je on i ranije krao autobuse.

"Ovaj je bio zaključan, ali on očigledno zna kako da ga pokrene. Nijedan još nije oštetio. Posao mu ne mogu ponuditi jer mu je vozačka oduzeta i ukinuta", rekao je Pavlović.

Kojo je svojevremeno dao životni intervju za Mojportal, u kom je opisao kako je krao i koliko je imao težak život.

"Nije samo Čazmatrans, ima svih vrsta, ali većinom su to kamioni, a ne autobusi. Vi svi pišete autobusi, ali 80 odsto toga što sam ukrao bili su kamioni. Imao sam kartice, znao sam kako se tankira, pa ipak sam ja vozač kamiona", smejao se on tokom intervjua.

Na pitanje koliko je tih kamiona i autobusa bilo do sada, rekao je:

"Tačan broj stvarno ne znam, ali je sigurno puno više od 100, negde oko 180", zaključio je.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA