Vreme čitanja: oko 1 min.

Uhapšen 21-godišnjak u Mostaru: Pretio da će paliti džamije na godišnjicu osnivanja "ultrasa"

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Federalna uprava policije BiH (FUP) dostavila MUP-u Hewrcegovačko-neretvanskog kandona (HNK) informacije o identitetu osobe, koja je na Instagramu pretila paljenjem džamija na 30. rođendan "ultrasa"

  • 0
Mostar Foto: Printscreen/Youtube/ Harun Pilav

Istražitelji odseka za sajber kriminal u Federalnoj upravi policije BiH su identifikovali osobu koja je pretila paljenjem džamija u Mostaru. Pripadnici MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona su tu osobu uhapsili.

FUP je dostavio MUP-u HNK informacije o identitetu osobe, koja je na Instagramu pretila paljenjem džamija na 30. rođendan navijačke grupe "ultras" iz Mostara, inače najvatrenijih pristalica Zrinsjkog.

Policijski službenici MUP-a su na osnovu dostavljenih informacija lišili slobode L.F.M. (21) iz Mostara i ispitali u svojstvu osumnjičenog za izvršenje krivičnog dela izazivanje narodnosne, rasne i verske mržnje, razdora i netrpeljivosti.

O svemu navedenom je podnet izveštaj Tužilaštvu HNK, a od osumnjičenog je privremeno oduzet telefon, koji će služiti kao dokaz u postupku.

"Federalna uprava policije pomno prati pojave i ponašanja u sajber prostoru s ciljem detekcije pretnji, sprečavanja izvršenja krivičnih dela i procesuiranja lica koji svojim ponašanjem u cajber prostoru počine krivična dela kažnjiva prema odredbama bosanskohercegovačkog krivičnog zakonodavstva", saopštili su iz FUP-a.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA