Vreme čitanja: oko 2 min.

Mlada majka četvoro dece nestala u martu u Markovcima, u petak našli njeno telo: Ubili je muž i ljubavnica?

I. N.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Policija je privela Sabininog supruga i ženu za koju se veruje da je bio sa njom u vezi

  • 1
Sabina Arklinič Foto: Facebook/Opština Markovci

Policija u Sloveniji istražuje smrt Sabine Arklinič (33), majke četvoro dece, čiji nestanak je bio prijavljen 24. marta u Markovcima. Nestanak je prijavio suprug Tomaž, kojeg je policija privela nakon što je prošlog petka pronađeno Sabinino telo.

Istovremeno, policija je privela i ženu sa kojom je, kako se veruje, Tomaž bio u tajnoj vezi.

Sumnja se da su njih dvoje planirali i izvršili jezivo ubistvo.

Prema rečima Stanka Vidoviča, šefa mariborske kriminalističke policije, 23. marta ove godine Tomaž je prijavio policiji u Ptuju da je njegova supruga nestala. Vidovič je rekao da je Tomaž rekao da je njegova supruga napustila kuću tog dana i ostavila oproštajno pismo, koje je doneo u policiju.

Pakleni plan

Policija je odmah otpočela potragu za ženom, ali nisu mogli da je pronađu. U petak, 5. aprila, policija je dobila poziv da je pronađeno beživotno telo na obodu Kidričeva. Tamo su zatekli telo žene sa brojnim ubodnim ranama.

"Nakon istrage i obdukcije utvrđeno je da je u pitanju žena (33) čiji nestanak je prijavljen u regionu Ptuja. Bilo je jasno da je žena ubijena", naveo je Vidovič.

Iste večeri kada je telo pronađeno policija je privela Tomaža, dok je ženu (33) koja se sumnjiči da mu je pomogla u izvršenju zločina privela narednog dana.

"Tokom istragom otkriveno je da su osumnjičeni kolege, koji su se vremenom zbližili, te su planirali da ubiju žrtvu", rekao je načelnik kriminalističke policije.

Kako je istakao, osumnjičeni su se dogovorili da Tomaž Sabinu dovede u Kidričevo 22. marta, što je on i uradio.

"Osumnjičena je već čekala tamo. Kada je izašla iz kola, prišla je Sabini i zadala joj više uboda oštrim predmetom. Odmah potom je odvukla telo i zakopala. Zajedno sa osumnjičenim je potom napustila mesto zločina. Muškarac je sutra došao u policiju i prijavio Sabinin nestanak", naveo je Vidovič i dodao da je suprug ubijene tom prilikom predao i oproštajno pismo koje je navodno Sabina napisala.

Policija je naknadno ustanovila da je pismo ustvari pisala osumnjičena za Sabinino ubistvo.

Po nalogu istražnog sudije, policijski službenici i kriminalisti izvršili su pretrese kuće osumnjičenih, gde su oduzeli predmete od značaja za dalji krivični postupak. Između ostalog, kod osumnjičenog su pronašli oštar predmet za koji osnovano sumnjaju da je upotrebljen u izvršenju krivičnog dela.

Tomažu i ženi je određen pritvor.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA