Vreme čitanja: oko 1 min.

Poznat uzrok požara u kojem su poginule dve žene u Zenici

A. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Požar je lokalizovan u četvrtak ujutru u 7 sati kada su prilikom ulaska u kuću pronađena dva ugljenisana tela

  • 0
Požar, vatrogasci Foto-ilustracija: Shutterstock

U mestu Hajkovići kod Zenice u četvrtak rano ujutru na porodičnoj kući je izbio požar u kojem su poginule dve ženske osobe. Preliminarnim rezultatima je utvrđeno da je uzrok požara dimnjak kuće.

Prema zvaničnim podacima iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, prijavu su dobili oko 3.30 sati da je došlo do požara u kući vlasništva A. F. iz Zenice.

Požar je lokalizovan u četvrtak ujutru u 7 sati kada su prilikom ulaska u kuću pronađena dva ugljenisana tela. U zvaničnom saopštenju MUP-a ZDK kažu da je u prepodnevnim satima izvršen uviđaj na licu mesta od službenika Sektora kriminalističke policije, Inspektora za zaštitu od požara MUP-a ZDK pod nadzorom dežurne tužiteljke Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

"Tokom uviđaja utvrđeno je da su smrtno stradale dve ženske osobe i to najverovatnije vlasnica kuće A.F., rođena 1937. godine i njena ćerka D.S., rođena 1955. godine, obe iz Zenice. Prema preliminarnim rezultatima do kojih se došlo tokom uviđaja, uzrok požara su užarene čestice koje su iz dimnjaka došle u kontakt sa drvenom konstrukcijom krova, nakon čega se krov zapalio, a potom se požar proširio i na ostale delove kuće. Takođe će biti angažovan i veštak iz oblasti protiv požarne zaštite koji će o uzroku požara dati svoj nalaz i mišljenje”, stoji u saopštenju MUP-a ZDK.

Na kraju su dodali i da je dežurna tužiteljka naložila obdukciju tela smrtno stradalih osoba radi utvrđivanja uzroka smrti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA