Vreme čitanja: oko 1 min.

Skandal u Dubrovniku: Dete išetalo iz vrtića, vaspitačice nisu ni primetile da ga nema

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na svu sreću naišao je jedan roditelj koji je dete vratio u vrtić

  • 3
dete vrtić Foto: Shutterstock

Dete od godinu i po, nepažnjom vaspitačica, 9. aprila se udaljilo od svoej grupe i izašlo iz vrtića "Čiopa" u Solitudu, ali na svu sreću naišao je jedan roditelj koji je dete vratio u vrtić, nezvanično saznaje portal Dubrovnik Insider.

Povodom ovih informacija taj portal je zatražio službeni odgovor od direktorke vrtića Franice Lasić, koji je prenet u nastavku:

"Događaj koji navodite dogodio se u Dečjem vrtiću 'Čiopa'. Prema informacijama dobijenim od vaspitačica, prilikom izlaska dece iz grupe i prelaska u dvoranu, dete je izašlo kroz vrata koja su nepažnjom ostala otvorena."

"Roditelj koji se u tom trenutku zatekao ispred vrtića pozvao je vaspitačicu koja je preuzela dete ispred ulaznih vrata. O događaju su obavešteni stručni saradnici, direktorka i roditelji."

"Nakon saznanja o izlasku deteta ispred Dečjeg vrtića 'Čiopa' stručni saradnici i direktorka sazvali su hitan sastanak sa svim vaspitačicama koje su u trenutku događaja bile na smeni. Ispitane su sve okolnosti kriznog događaja, te je primenjen Protokol postupanja u kriznim situacijama."

"Budući da se dogodio vrlo ozbiljan propust vezan za sigurnost dece preispitani su svi koraci delovanja u ovoj kriznoj situaciji i provode se dodatne sigurnosne mere na ulaznim vratima vrtića, te će se ponoviti radionice za vaspitačice o prevenciji i postupanju u kriznim situacijama. Zbog ovog propusta tokom vaspitno-obrazovnog rada vaspitačicama je izrečena disciplinska mera srazmerno članu 120. Pravilnika o radu Dečjih vrtića Dubrovnik", navodi se u odgovoru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleks

    11. april 2024 | 20:31

    Pa i moj bratanac je pre 8 godina isto tako pobegao iz vrtića, trebalo im je 15-20 min da ukapitaju da ga nema.

  • Krle

    11. april 2024 | 20:41

    Otkud to u "mnogo hvaljenoj našoj" i u EU?!

  • TONI

    11. april 2024 | 22:35

    Primete kad platu dobiu, kako ce pazit na decu, ko ce visit na mobitelu. Divlji zapad na balkanu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA