Vreme čitanja: oko 1 min.

Član kavačkog klana, Igor Božović, uhapšen na izlasku iz pritvora u Spužu

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Službenici Specijalnog policijskog odeljenja (SPO) sačekali su Božovića na izlasku iz pritvora

  • 1
Hapšenje Crna Gora akcija Florida 1 Printskrin: Uprave policije Crne Gore

Igor Božović (53), navodni pripadnik kavačkog klana, uhapšen je jutros na kapiji Uprave za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu.

Službenici Specijalnog policijskog odeljenja (SPO) sačekali su Božovića na izlasku iz pritvora, a uhapšen je po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), koje je protiv njega podiglo nekoliko optužnica i vodi nekoliko krivičnih istraga zbog stvaranja kriminalne organizacije.

Božoviću je jutros istekao trogodišnji pritvor kada je sa sinom Vladimirom uhapšen 12. aprila 2021. godine u Portugalu, po poternici NCB Interpol Podgorica.

Pred Višim sudom u Podgorici vodi se postupak protiv Božovića i Slobodana Kašćelana zbog optužbi da su krajem maja 2010. godine organizovali kriminalnu grupu čiji su se članovi bavili švercom droge, iznudama, zelenašenjem, pranjem novca i davanjem mita.

Veće Višeg suda u Podgorici je optuženom Kotoraninu donelo rešenje o isteku pritvora jer je članom 179 Zakona o krivičnom postupku ograničeno da pritvor može najduže da traje tri godine bez prvostepene presude.

Božović je u aprilu 2021. uhapšen na Pirinejima, a nakon što je za njim još 2017. godine raspisana međunarodna potjernica, zbog više teških krivičnih dela.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA