Vreme čitanja: oko 2 min.

Splićanin već oplakao izgubljeni novčanik, a onda je dobio poziv: "Sam Bog ga je poslao"

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pola sata nakon što je ostao bez novčanika dobio je poziv koji ga je itekako obradovao i vratio mu veru u ljude

  • 0
Novčanik, pare, čovek Foto: Shutterstock

Ovaj petak ulepšala je jedna topla ljudska priča koja svedoči da ljudska dobrota ne poznaje nacionalnost, veru ni boju kože. Slobodnoj Dalmaciji javio se Splićanin I.Č. čiji je novčanik pronašao Nepalac K.K. koji radi kao dostavljač.

"Kupujući građevinski materijal izgubio sam novčanik u kojem su se nalazili lični dokumenti, bankovne kartice, ali i poprilična količina gotovine, rekao bih da je bilo dovoljno novaca za pokriti pola meseca životnih troškova."

"Vratio sam se u radnju, gde sam kupio pomenute stvari, ali novčanika nije bilo. Odmah sam kontaktirao banku i blokirao kartice, bio sam pod ogromnim stresom. Nazvao sam Prvu policijsku stanicu kako bih prijavio slučaj, oni su mi rekli da će me kontaktirati ako se netko javi da je pronašao moj novčanik", započinje priču I.Č.

Pola sata kasnije dobio je poziv koji ga je itekako obradovao i vratio mu veru u ljude.

"Zvali su me i rekli da je novčanik pronašao Nepalac koji radi kao dostavljač, te dodali da požurim jer moraju utvrditi sve detalje. Došao sam u policiju i zagrlio Nepalca čim sam ga ugledao."

"Ušli smo zajedno u sobu, a novčanik je bio na stolu. Policajci su mi rekli da pogledam je li sve u njemu, ja sam potvrdio da jeste. Ponovo smo se zagrlili, slikali, a dao sam mu i nagradu jer je tako dobar čovek, da mu pomognem. On radi za siću, a od te mizerije koju dobije hrani celu svoju porodicu u Nepalu", kaže I.Č.

Zahvalio je i policajcima, a razmenio je i kontakte sa svojim novim prijateljem.

"Razmenili smo brojeve, naći ćemo se ponovo na piću ili nekom druženju. Retko se primećuju dobra dela, uglavnom je sve puno negative. Ti ljudi dolaze iz daleke zemlje kod nas i cene stvari koje mi uzimamo zdravo za gotovo. Dečko radi pošteni posao za sitniš, ma sam Bog ga je poslao! Uveren sam da je nalazač bio neko drugi da ne bi bio ovako lep kraj", zaključuje srećni Splićanin.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA