Vreme čitanja: oko 3 min.

Napad u kafiću usred dana: Muškarac premlatio žene jer su non stop pričale o politici

E. S.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Nakon što je žene udario, muškarac je pokušao da pobegne sa lica mesta

  • 1
Hrvatska policija Foto: DENIS LOVROVIC / AFP / Profimedia

Jutros oko 11 sati u jednom kafiću na splitskoj Rivi muškarac starije životne dobi napao je dve žene koje su nakon toga zatražile lekarsku pomoć.

Prema svedočenjima ljudi koji su se nalazili tamo, muškarac, koji je takođe bio gost kafića, napao je dve žene koje su sedele ispred njega. Napad je usledio nakon što je, kako se čini, prisluškivao njihov privatni razgovor, prenosi Dalmatinski portal.

Nakon što je žene udario, muškarac je pokušao da pobegne sa lica mesta. Međutim, građani koji su bili u blizini priskočili su u pomoć žrtvama, a neki su se odvažili i krenuli za napadačem kako bi ga sprečili u begu, ali nisu uspeli. Ipak, policija je odmah krenula u potragu za njim. Dalmatinski portal nezvanično saznaje da je napadač sam došao u policijsku stanicu.

Jedna žena krvarila

Povrede žena zasad nisu poznate, ali jedna je krvarila. Lokalni portali prenose svedočebnja ljudi. Neki tvrde da je muškarac žene izudarao šakama, dok drugi tvrde da ih je udario bocama.

"Dve gospođe sedele su za stolom u kafiću i bile su u nekoj prepirci. U jednom trenutku jedan muškarac, koji je sedeo u blizini, počeo je da lupa pa su letele boce. Muškarac je obe žene bocama udario", rekla je prolaznica za portal Dalmacija Danas.

Na snimcima koji kruže može se videti razbijeno staklo na podu terase kafića.

Napadnute žene opisale šta se dogodilo

Kako javljaju hrvatski mediji napadnute au Anamarija Stanić, koja se predstavila kao specijalista nacionalne sigurnosti, i njena tetka, ginekološkinja Marija Divić. Kako su rekle, razgovarale su o politici nakon čega je usledio napad.

"Nakon toga došao je do mene i rekao da mi treba tableta za smirenje. Rekla sam mu da nema pravo da se meša u naš razgovor, što ga je još više iznerviralo i bio je jako neprijatan. Vrlo brzo je ustao, uneo mi se u facu, a ja sam od straha prema njemu bacila čašu.

Nakon toga on je mene bokserskim zamahom udario, zamantalo mi se, a onda je moja hrabra tetka stala između nas. Međutim, onda je i nju udario, i to perfidno, s leđa", ispričala je Stanić.

Svedok: Premlatio je ženu, lice joj je bilo izobličeno

"Bila sam nekoliko metara od njih kad sam začula strašan prasak. Taj čovek srednjih godina doslovno je premlatio mlađu ženu. Udario ju je svom snagom u lice. To nije neko bez veze, nego obučen za takve stvari. Lice joj je, posle svega, bilo sasvim izobličeno i natečeno. Krvi je bilo svuda. Stariju gospođu je onda udario s leđa. Došla je hitna pomoć i odvezla ih je obe", ispričala je za Jutarnji list Vladimira Maskareli, članica inicijative Javno je dobro, koja je toga jutra bila na štandu na Rivi, prenosi Index.hr.

"Marija je aktivistkinja i radila je akcije za Javno je dobro kao i ja, tako da je poznajem. Ona uvek govori ono što misli, ali prestrašno je da čovek više ne sme ni slobodno da govori šta želi u svojim razgovorima. Nadam se da će obe biti dobro", kazala je Maskareli i dodala: "Njemu se nije sviđalo što govore o ženama u politici. I onda ih je on premlatio. Da su bili muškarci, ne bi to uradio. Ne znam u koje zakone to spada. To je tragično." zaključila je.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    13. april 2024 | 21:53

    Kod nas ima aktivistkinja dobro plaćenih od nevladinih organizacija,pa kad se raspričaju o državi,zastavi,Kosovu...,ja bežim glavom bez obziira,jer ako ih ne slušam i potvrdno klimam glavom postoji mogućnost da vrište kako su im ugrožena ljudska prava mogu i da tuku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA