Vreme čitanja: oko 1 min.

Večeras u 23 sata počinju izbori, hrvatski državljani mogu da glasaju na 109 biračkih mesta širom sveta

O. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izbori u inostranstvu biće završeni 18. aprila u konzulatu Republike Hrvatske u Los Anđelesu

  • 0
Izbori Hrvatska, glasačka kutija Foto-ilustracija: Shutterstock, Pixabay

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova u kontinuitetu prati izborni proces u inostranstvu koji traje dva dana i započinje danas, 15. aprila u 23 sata kada se otvaraju prva biračka mesta u Australiji (Sidnej, Melburn i Kanbera), a završava u četvrtak 18. aprila u četiri sata u Generalnom konzulatu Republike Hrvatske u Los Anđelesu.

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova priprema i koordinira sprovođenje Izbora za poslanike u Hrvatski sabor u inostranstvu i brine da hrvatski državljani u inostranstvu, bilo oni koji tamo žive ili oni koji se privremeno zateknu van granica zemlje na dan izbora, mogu ostvariti svoje biračko pravo, navodi se u saopštenju.

"Odmah po raspisivanju Izbora u Ministarstvu spoljnih i evropskih poslova je osnovano Poverenstvo za pripremu i koordinaciju Izbora za zastupnike u Hrvatski sabor koje koordinira sprovođenje Izbora između Državnog izbornog poverenstva Republike Hrvatske i diplomatskih misija i konzularnih ureda Rrepublike Hrvatske", navedneo je u saopštenju, preneo je Večernji list.

Hrvatski državljani u inostranstvu će svoje biračko pravo moći da ostvare u 65 diplomatskih misija ili konzlarnih ureda Republike Hrvatske, odnosno na 109 biračkih mesta. U Zagrebu je potvrđeno da je na biračka mesta u inostranstvu distribuirano 291.000 glasačkih listića.

(Telegraf.rs/Večenji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA