Vreme čitanja: oko 1 min.

Lajčak sa Šmitom o trenutnoj situaciji u BIH: Naglasio sam važnost pomoći BiH da napreduje na evropskom putu

T. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Evropski savet doneo je krajem marta odluku da otvori pristupne pregovore sa BiH

  • 0
Miroslav Lajčak Foto: Tanjug/Dopisnik KiM

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslav Lajčak saopštio je da se sastao u Sarajevu sa visokim predstavnikom u BiH Kristijanom Šmitom kako bi razgovarali o trenutnoj situaciji u BiH i da je tom prilikom istakao važnost pružanja pomoći BiH kako bi ta zemlja napredovala na evropskom putu.

Lajčak je na društvenoj mreži Iks naveo da se u Sarajevu sastao sa Šmitom, kojeg inače Republika Srpska ne priznaje, kako bi razmenili mišljenja o trenutnoj situaciji u zemlji.

"Naglasio sam važnost pomoći BiH da napreduje na evropskom putu", napisao je Lajčak, koji je i sam bio visoki predstavnik u BiH, i dodao da je "uvek posebno vratiti se na prethodna radna mesta".

Lajčak je prethodno objavio da je u Sarajevu razgovarao i sa ministrom spoljnih poslova BiH Elmedinom Dinom Konakovićem o trenutnom zamahu u odnosima EU i BiH i da su se saglasili da je potrebno "rešiti preostale izazove", kako bi konačno počeli pristupni pregovori EU sa BiH.

"Započeo sam dan u Sarajevu otvorenom i iskrenom diskusijom sa ministrom spoljnih poslova Dinom Konakovićem. Razgovarali smo o trenutnom zamahu u odnosima EU i BIH i saglasili se da je potrebno rešiti preostale izazove da bi konačno počeli EU pristupni pregovori", naveo je Lajčak na društvenoj mreži Iks.

Evropski savet doneo je krajem marta odluku da otvori pristupne pregovore sa BiH.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA