Vreme čitanja: oko 1 min.

Nekoliko dana pre Bajrama poretio terorističkim napadom: Sud u BiH odredio pritvor Barjaktareviću

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bajrektarević je nakon objave identifikovan, lociran i uhapšen, a od njega su oduzeti predmeti i sredstva koja će biti korištena kao dokazi u postupku

  • 0
Zatvor, ćelija, rešetke, zatvorenik Foto ilustracija: Shutterstock

Sud BiH odredio je jednomesečni pritvor za Simbada Bajrektarevića, osumnjičenog da je, nekoliko dana pre Bajrama, na društvenoj mreži postavio javnu poruku kojom preti terorističkim napadom.

Tužilaštvo BiH je saopštilo da je dežurni tužilac uputio predlog za određivanje mere pritvora za osumnjičenog Bajrektarevića, zbog krivičnog dela “terorizam”.

Osumnjičeni je, navodi se, nekoliko dana pre obeležavanja Ramazanskog bajrama, 7. aprila, na društvenoj mreži postavio javnu poruku kojom preti široj populaciji stanovništva počinjenjem terorističkog napada na život ljudi.

“Postavio je javnu poruku kojom preti široj populaciji stanovništva, nazivajući ih ‘nevernicima’, ‘mnogobošcima’ i slično, počinjenjem terorističkog napada na živote osoba, koja je objavljena uz njegovu fotografiju u maskirnim pantalonama i s automatskim oružjem, nožem i crnom zastavom s arapskim slovima, i na taj način postala dostupna korisnicima interneta i društvenih mreža”, navodi se u saopštenju Tužilaštva BiH.

Bajrektarević je nakon objave identifikovan, lociran i uhapšen, a od njega su oduzeti predmeti i sredstva koja će biti korištena kao dokazi u postupku.

Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze, vršiti uticaj na svedoke ili saučesnike, kao i ponoviti krivično delo ili dovršiti započeto.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA