Vreme čitanja: oko 1 min.

Vučić se oglasio o slučaju momaka koji su u Pančevu pretukli mladiće iz Hrvatske

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vučić se pojavio na Sajmu privrede u Mostaru, a tom prilikom dotakao se i nemilog događaja

  • 25
Aleksandar Vučić Printskrin: Tanjug rs

U Pančevu došlo je do okršaja kada su N.R. (22), M.K. (23), Ž.M. (23) i F.M. (21) u ulici Trg mučenika bb, na parkingu u blizini jednog ugostiteljskog objekta izazivali nacionalnu mržnju tako što su po nacionalnoj osnovi vređali N.K. (38), K.R. (45), M.B. (39) i M.K. (35) koji su državljani Republike Hrvatske iz Zagreba. Povodom ovoga oglasio se i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić se pojavio na Sajmu privrede u Mostaru, a tom prilikom je istakao da je ovakvo ponašanje nedopustivo, i da će posledica svakako biti.

- Neću da govorim o našim primedbama prema drugima, a ima ih, već o primedbama na naš račun, da bi mogli da ispravimo. Do mene je došla informacija da su napadnuti hrvatski novinari na našoj teritoriji. Organi će uraditi sve što mogu da do toga ne dođe više, to je nedopustivo. Tako nešto nigde ne može da se događa. Nadam se da ćemo imati malo više razumevanja u našem odnosu, jer u zajedničkom delovanju možemo mnogo više da uradimo - rekao je Vučić.

Podsetimo, kako se navodi u saopštenju, osumnjičeni su rukama, nogama i kaiševima udarali oštećene N.K. i K.R., kao i B.L. (38) iz Pančeva i M.C. (39) iz Niša, dvojici državljana Republike Srbije, usled kojih su oštećeni zadobili lake telesne povrede u predelu glave i tela.

Po predlogu tužilaštva da se svim osumnjičenima odredi pritvor, Viši sud u Pančevu je odredio pritvor osumnjičenom Ž.M. u trajanju do 30 dana zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Tužilaštvo će u daljem toku dokaznih radnji ispitati svedoke događaja i obaviti potrebna veštačenja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA